Nästa artikel
Junibacken öppnar med buller och bång
STOCKHOLM

Junibacken öppnar med buller och bång

Publicerad 6 juli 2020
Den 10 juli öppnar Junibacken igen. Det firas med premiären av ”Huller om buller med Pippi Långstrump”. Junibacken har hållit stängt i nära fyra månader på grund av Corona-pandemin men nu slås dörrarna åter upp för att fira Pippi Långstrumps 75-årsjubileum.

Huller om buller med Pippi Långstrump bjuder in barn och vuxna till scener ur böckerna och filmerna om Pippi som många känner igen. Premiären av ”Huller om buller med Pippi Långstrump” bjuder besökarna på att de får lyfta Lilla Gubben, krypa in i sockerdricksträdet, leka i godisaffären, flyga Pippis flygplan och upptäcka hur svårt det är att fika fint i Prussiluskans hem där ingen vinkel är rät.

– Vi vill att barnen ska få uppleva känslan i att själva delta i de scener som de känner igen från berättelserna om Pippi. Stor vikt har lagts på detaljerna som gör att såväl barn som vuxen får ett riktigt sug i magen, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken. 

Pippi-utställningen har skapats för att hylla Pippis 75 års-jubileum och var tänkt att invigas i maj, men Corona-pandemin kom emellan. 

– Vi har infört en rad åtgärder som gör att vi känner oss trygga med att kunna öppna med besökarnas säkerhet som högsta prioritet. Det har varit en tuff tid och nu är vi glada att öppna och att få hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat. Vi öppnar ansvarsfullt och tar in mycket förre besökare än normalt, säger Kajsa Medin Hansen, VD på Junibacken.

Hela sommaren spelas den populära föreställningen Pippi flyttar in. Teatern spelas av en barnensemble och här får besökarna uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump.

Junibacken tar in begränsat med besökare. För garanterad plats rekommenderas besökare att förköpa dagsbiljett med bokad entrétid på junibacken.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.