Nästa artikel
Kallbadsveckan i Helsingborg är tillbaka 2020
SKÅNE

Kallbadsveckan i Helsingborg är tillbaka 2020

Publicerad 29 oktober 2019
Helsingborg satsar för andra året på kallbadsveckan och erbjuder en fullspäckad vecka med aktiviteter, spännande föreläsningar och kalla bad i Öresund.

Kallbadsveckans program bjuder den här gången, som är den 29 januari till 3 februari 2020, på bland annat bastuchill, aufguss, kvällsdopp och bastuyoga, samt föreläsningar med kallbadsprofiler på årets tema badhistoria. En nyhet i programmet är Kallbadsveckans egen paneldialog med kallbads-stammisar som delar med sig av sina personliga berättelser om kallbad.

– Efter succépremiären är det självklart för oss att Kallbadsveckan är här för att stanna. Kallbadstraditionen är stark i Helsingborg och staden är unik som kan erbjuda tre kallbadhus. Med Kallbadsveckan som återkommande evenemang hoppas vi att ännu fler hittar till oss – både invånare och besökare utifrån, säger Mia Jansson, anläggningsföreståndare på Kallis och Pålsjöbaden.

De tre kallbadhusen som avses är Kallis, Pålsjöbaden och Rååbaden och föreläsningarna äger rum på olika platser i Helsingborg, där bland annat Chocolatte och Lakritsfabriken är två nya programpunkter. Precis som förra året är flera hotell delaktiga i att paketera evenemanget till en trevlig kallbadsweekend i Helsingborg.

Vår ambition med Kallbadsveckan är att involvera hela destinationen och på sikt skapa en ny anledning att resa till Helsingborg utanför den traditionella högsäsongen, fortsätter Anette Lindstrup.

Badpassen, som finns i två versioner, finns att köpa från och med fredag 25 oktober här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.