Nästa artikel
Kortet som kan rädda ditt djur
NYHETER

Kortet som kan rädda ditt djur

Publicerad 16 juni 2020
Det är många som har sin hund eller katt med sig på campingsemestern och skulle man råka ut för sjukdom eller en olycka kan det skapa problem. Fyll i ett formulär med kontaktuppgifter så underlättar du för de som hjälper till i situationen!

Om du skulle drabbas av plötslig sjukdom eller råka ut för en allvarlig olycka som gör att du behöver akut sjukvård, vad händer då med ditt husdjur? Vet de som vårdar dig om att du till exempel har en hund eller katt, eller riskerar den att lämnas ensam och bortglömd?

För att lösa detta problem har Svenska Blå Stjärnan tagit fram ett kontaktkort för djurägare. På det kan du skriva ner uppgifter om vad du har för djur, vad det heter och namn och kontaktuppgifter till den som kan ta hand om ditt djur om du inte själv kan göra det.

Kortet är litet och behändigt och går alldeles utmärkt att ha i plånboken. Vi föreslår också att du har kortet på en väl synlig plats eller uppklistrat på exempelvis entrédörren.

Du kan antingen ladda ner ett enda exemplar av kontaktkortet eller som ark med sex kort som du kan klippa ut och ge till folk du känner som har djur. 

Här hittar du ett ensamt exemplar av kontaktkortet för djurägare

Här hittar du ett ark med sex stycken kontaktkort för djurägare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.