Nästa artikel
Kristianopel för dig med det småskaliga i sinnet
BLEKINGE

Kristianopel för dig med det småskaliga i sinnet

Publicerad 27 juni 2020
Kristianopel, som är en av de mest solsäkra platserna i Sverige, är ett riktigt smultronställe! Här på en udde i södra Kalmarsund upplever du en härlig havsnära miljö där Öland är närmaste granne!

Med små butiker, restauranger och mysiga caféer lockar Kristianopel till besök och normala år dessutom med dans. Bor gör man med fördel på campingen för att sedan strosa omkring bland de små trähusen där de doftande rosorna dignar i trädgårdarna och blandas med doften från havet. Slå dig ner på en bänk i hamnen och titta ut över vattnet där du kan ana Ölands södra udde i horisonten. Vill du hellre se byn lite från ovan kan du gå upp på den mäktiga, gamla ringmuren. Utsikten är fantastisk!

Kristianopel ligger på en udde i södra Kalmarsund. Med havet utanför den gamla stadsmuren från 1600-talet är Kristianopel camping en verkligt annorlunda plats, där historiens vingslag blandas med måsarnas skrin, röken från aftongrillen, barnens skratt från lekplatsen och som sagt musiken från kvällens orkester för när solen sakta sänker sig mot havet samlas folk på bryggan. Orkestern stämmer upp och stämningen är på topp. Är det så här du älskar campinglivets gemenskap skall du bege dig hit för den här beskrivs ofta som Sveriges svängigaste camping. Just i årets coronakris kanske det dansanta tonas ner något även om det övriga väl räcker till för ett upplevelserikt stopp. 

Här finns flera olika platser att bada på och vattnet brukar vara varmt långt in i september. Den lilla byn bjuder på många upplevelser allt från gratisunderhållning då seglare kommer till gästhamnen och försöker angöra bryggan med mer eller mindre komiska inslag till sommarkyrkans kvällskonserter. Krogen Pålsgården ligger inom området och bjuder på levande musikunderhållning varje kväll under högsäsong.

Duschar och toaletter finns i servicehuset och i hamnen finns Hamnkrogen där du kan äta olika fiskrätter, ta dig en öl eller ett glas vin med havet som närmaste granne.
 

Var?

Öster om E22, strax söder om Brömsebro.

GPS: N56°15'19", E16°02'38"

Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.