Nästa artikel
Kroatiska badstranden Pasjača är Europas vackraste
KROATIEN

Kroatiska badstranden Pasjača är Europas vackraste

Publicerad 15 maj 2019 (uppdaterad 15 maj 2019)
Har du planer på att utforska den undersköna kusten i Kroatien finns mycket att upptäcka, även en strand som av organisationen European Best Destinations utsetts till Europas vackraste!

Pasjača strand i den lilla orten Popovići på Dubrovniks Riviera, har i dagarna utsetts till Europas vackraste. Det är turistorganisationen European Best Destinations, EBD, som låtit 32 000 resenärer från 116 länder rösta på utvalda europeiska stränder och resultatet blev solklart, Pasjača är vackrast!

Platsen ligger väl gömd bland klipporna och den lilla sandstranden beskrivs ett verkligt mirakel och är resultatet av både människans och naturens arbete. Den uppstod på femtiotalet när man grävde tunnlar i kringliggande byar och de överblivna stenarna slängdes i vattnet. Sedan gjorde havet och vindarna sitt och Europas finaste sandstrand blev till. Inbäddad bland branta klippor och turkostblått hav, är stranden ett paradis för romantiker.

Stranden Pasjaca prisas för sin vilda skönhet, men framförallt för sitt lugn, tack vare frånvaro av högljudda restauranger och barer.

Pasjača ligger endast en halvtimmes bilresa från Dubrovnik och tio minuters resa från pittoreska Cavtat på Dubrovniks Riviera, och är därmed ett utmärkt utflyktsmål för alla som väljer att tillbringa sin semester i Dubrovnik.

Ytterligare en badstrand i Kroatien kom bland Europas vackraste, badstranden Nugal på Makarska Rivieran knep en tredje plats. Tvåa blev spanska stranden Nerja.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.