Nästa artikel
Landet Stadra, okänt men vackert resmål
VÄSTMANLAND

Landet Stadra, okänt men vackert resmål

Publicerad 24 juni 2020
Torsdag 2 juli kl 16:00 är det premiär för ett ”pandemi-anpassat” sommarevenemang som pågår under juli i Bergslagen, en guidad tur på kända och okända platser i Landet Stadra.

Landet Stadra är inte känt för en bredare publik men där finns Stadra Teater där man kan uppleva helt fantastiska berättelser och teatrar. Nu är det inte bara teatern som lockar publik, särskilt inte i år när teaterverksamheten går på sparlåga i och med corona-pandemin. Här finns även den fantastiska byggnadsminnesförklarade miljön med hus från 1600-, 1700- och 1800-talen, utsikten över sjön Grecken, den vilda naturen, skulpturparken och allén med sina träd som är över 200 år gamla. Helt enkelt, en härlig plats för att ta en paus på när man är i närheten och betydligt bättre än att stå på någon rastplats.

Genom olika berättelser får den gamla bruksherrgården, byggnadsminnesförklarad sedan 2007, liv genom berättelser med sanning som utgångspunkt men med kryddade fantasifulla historier.

– Följ med runt i parken bland våra skulpturer, känn hur det är att beträda vår scen, kanske vi tar en tur till det mystiska kostymförrådet, troligtvis ser vi Badhuset, det bedårande huset invid sjön Greckens strand. Stadra är en pärla där himmel och sjö möts i ljusblått, skriver Lindekultur i ett pressmeddelande för att uppmärksamma platsen.

  • Alla tisdagar och torsdagar i juli klockan 16.00
  • Guidning med vackert uppdukat kaffebord 200 kr/person
  • Biljetter genom Stadras Foajé 0587-311 305

Guidningen är ”pandemi-anpassad” med högst 15 gäster i varje grupp.

– Så gott som allt kommer att ske utomhus, vi kommer att ha handsprit och vi kommer att tala om att hålla avstånd, om restriktioner och om FHMs rekommendationer. Allt för säkerhets skull och med tanke på det där C-orden (som man inte har lust att uttala), meddelar Magnus Wetterholm.

GPS: N59°33'42", E14°44'23"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.