Bild
Nästa artikel
Många nyheter i Sofieros säsongsprogram

Många nyheter i Sofieros säsongsprogram

SKÅNE

2019 års program bjuder på en variation av konst, design, inspiration och trädgårdsupplevelser. Säsongen startar 13 april när parken öppnar med vårflor i rabatterna och utställningar i Slottet och Orangeriet.

Sofiero brukar ses som ett trevligt utflyktsmål som gärna kombineras med ett vårfagert Skåne. Parken har i år sin säsongsstart den 13 april med att grindarna till den vårvackra parken öppnar och årets första utställningar Konst på Kryss i slottet och Tankar på penséer i Orangeriet bjuder till visning.

Konst på kryss den 13-28 april anordnas av Helsingborgs konstförening och Konstföreningen i Helsingör då konstnärliga uttryck från båda sidor av Öresund visas.

Tankar på penséer i Orangeriet pågår 13 april–12 maj och tillägnas den älskade vårblomman, en utställning skapad av blomsterkonstnären Gunnar Kaj som hyllats för sina blomsterarrangemang och utställningar i slott och parker.

I slottet blir det kungligt sommarliv ända till den 22 september där de tidsenligt inredda rummen, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här, ingår i Sofieros permanenta utställning.

En nyhet för året är den vårfest med barnkalas som hålls den 4–5 maj. Det är just den här perioden som slottsparken blommar som allra vackrast och man kan njuta av krispiga tulpaner, narcisser och andra vårblommor. Samtidigt pågår det stora barnkalaset vid de kungliga lekstugorna.

Efter det följer en rad evenemang där Carl Milles hyllas speciellt och Sofieros signaturväxt, rhododendron, blommar från mitten av maj under några intensiva försommarveckor. För dig som ännu inte upplevt rhododendronblomningen på Sofiero då de tiotusen buskarna står i full blom har en underbar upplevelse att se fram emot.

Gillar du konserter blir det flera välkända artister exempelvis Laleh den 28 juni, Ulf Lundell den 29 juni, Gyllene Tider den 10 juli samt BAO, Benny Anderssons orkester, den26 juli.
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.