Nästa artikel
Norska böcker om trevliga vägar
NYHETER

Norska böcker om trevliga vägar

Publicerad 20 april 2021 (uppdaterad 20 april 2021)
Pandemin till trots, trevliga vägtips är aldrig fel. I Norge ger NAF årligen ut böcker om det som är lite extra och nu är det dags igen. Tre böcker på vardera cirka 300 sidor om det bästa Norge har att erbjuda turisterna.
Böckerna är uppdelade på Norges beste bilturer, Norges beste omveier, Norges beste utsikter och Utenfor allfarvei. Det är de tre första som nu ges upp i uppdaterade utgåvor.

Bobilverden skriver att Norges beste bilturer innehåller 16 vägförslag i södra Norge, sex förslag i mellersta Norge och sju i norra Norge. Vägförslagen kantas med information och fördjupningar om höjdpunkterna man passerar.

Norges beste utsikter beskriver de vackraste utsiktsplatserna, inte nödvändigtvis vägarna dit. Det är också platser som bedöms som förhållandevis lättillgängliga och ger även tips i respektive plats omgivningar.

Norges beste omveier innehåller 32 omvägar som bjuder på något extra och som ska locka att välja andra vägar än de vanligaste. Här ges tips om kulturminnen och aktiviteter som ska avnjutas i lugnt tempo.

Författare är Per Roger Lauritzen och Reidar Stangenes, böckerna ges ut av Cappelen Damm i samarbete med NAF. Här hittar du böckerna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.