Nästa artikel
Nu kan du boka husbil och husvagn på Gotlandsbåten!
RESTIPS

Nu kan du boka husbil och husvagn på Gotlandsbåten!

Publicerad 28 januari 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Gotlandsbåtens internetbokning har varit uppe i över två veckor och nu läggs även möjligheten att boka husbil och husvagn till. Det blir samtidigt möjligt att boka en resa över dagen till Gotland, som en liten minikryssning.

– Det är väldigt många som är intresserade av att boka husbil och husvagn, säger Gotlandsbåten ABs marknadschef Julia Bendelin. Det känns självklart roligt då utveckligen av antalet campare på Gotland har stått still de senaste åren, medan campingen ökar i övriga Sverige. Kanske detta kan bidra till att vända trenden på ön.

– Vi valde att bli bokningsbara med personbilar och personbiljetter först, eftersom det fanns en stor förväntan på att vi skulle komma igång, fortsätter Julia. Vi kommer därför fortsätta att utveckla våra produkter på hemsidan efter hand och lägga till fler möjligheter. T ex kommer det framöver bli möjligt att boka hytter, vilstolar, måltider samt husdjursplatser, men vi tar en bit i taget.

– Vår produkt Mini-kryssen, där man åker från Västervik till Visby på morgonen och tillbaka samma kväll, ger många en möjlighet att få en heldag på Gotland. Vi tror att många som kommer hit för första gången och får uppleva ön på riktigt, väljer att komma tillbaka på en längre semester framöver. De åtta timmarna man har på ön, kan spenderas på en golfbana, på en shoppingtur, en heldag på stranden, göra ett studiebesök på Almedalsveckan eller Medeltidsveckan eller ett strövtåg i världsarvsstaden. Det är en ny, spännande produkt som inte funnits tidigare och det skall bli mycket roligt att se hur den kommer att tas emot, avslutar Julia.

Gotlandsbåten börjar sin trafik mellan Visby och Västervik den 16 juni och kör fram till 17 augusti och bokningssidan hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.