Nästa artikel
Ny restaurang öppnar på Sofiero
SKÅNE

Ny restaurang öppnar på Sofiero

Publicerad 6 maj 2021 (uppdaterad 6 maj 2021)
Med den välrenommerade krögaren Marcus Nemrin i spetsen öppnar en helt ny matupplevelse i Orangeriet på Sofiero 6 maj. Restaurangen serverar trädgårdsinspirerade rätter och stenugnsbakade pizzor tillagade med säsongens råvaror.

Sofiero är inte bara välkänt för sin park och kungliga historia utan även för den prisade slottsrestaurangen och krögaren Marcus Nemrin. Den 6 maj öppnar han en ytterligare en servering i slottsparken, Orangeriet, strax intill den kungliga fotbollsplanen. Orangeriet har i många år tjänat som utställningshall och växthus men kläs nu om till en restaurang med en rymlig uteservering och vacker utsikt över Öresund. 

– Vi ser Orangeriet som ett grönare alternativ till det klassiska sortimentet i restaurangen och caféet. Här finns dessutom en härlig uteservering och en stor gräsmatta för barn med spring i benen. Jag tror att detta tillskott i parken tas väl emot av våra besökare, säger Anna Schibli, tillförordnad verksamhetschef på Sofiero. 

I Orangeriet serveras trädgårdsinspirerade rätter, sallader och soppor. På menyn står även stenugnsbakade pizzor som lagas med säsongens grönsaker och färska örter. För den sötsugna finns både nybakat och desserter tillagade av Sofieros konditor. Restaurangen har även tagit fram ett sortiment med egentillverkade produkter att köpa med sig hem. 

– Orangeriet är en helt fantastisk plats med oslagbar utsikt över sundet. När det väl blir tid för bröllopsfester och kalas igen hoppas vi att det blir en uppskattad plats för sommarens alla fester, säger Marcus Nemrin, ägare och restaurangchef.

Restaurang Orangeriet har öppet dagligen klockan 11-17 mellan maj och september.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.