Nästa artikel
Ny utflyktsguide ska locka ut i naturen
SMÅLAND

Ny utflyktsguide ska locka ut i naturen

Publicerad 18 juni 2021
Lagom till semestertiderna kommer en helt ny utflyktsguide från Kalmar kommun. Den har fokus på upplevelser i naturen och blandar kända utflyktsmål med lite mer dolda pärlor. 

I broschyren tipsas om både specifika platser och större områden, ordnade från norr till söder. Platserna är dessutom kategoriserade utifrån fyra teman:

 • familj
 • kultur
 • upptäcka
 • harmoni.

– Det finns såklart många fler utflyktsmål i Kalmar kommun än de som kommit med, men det här är en god början. Vi ville gärna få med lite mindre kända platser, säger Eva-Lena Larsdotter, friluftsutvecklare på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

   Den tryckta versionen kommer under början av nästa vecka, men lättast är kanske att redan nu ladda ner den digitala pdf:en på kalmar.se/utflyktstips.

   – Det känns helt rätt att komma med den här guiden nu. I år är det friluftslivets år, och vi har dessutom en pandemi som fått fler och fler att upptäcka utelivet, säger Eva-Lena Larsdotter. 

   Utflyktsguiden har medfinansierats genom statsbidrag Lokala naturvårdssatsningen, LONA, som förmedlats av Länsstyrelsen Kalmar län.
    

   Ämnen i artikeln

   Missa inget från Husbil & Husvagn

   Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.