Nästa artikel
Nya vandringar på Billingen i app
VÄSTERGÖTLAND

Nya vandringar på Billingen i app

Publicerad 8 juli 2020 (uppdaterad 8 juli 2020)
Skövde Streetmueum är en gratisapp som innehåller historiska promenader och säsongspromenader. Nu har den fått sällskap av två nya produkter utmed Billingetrollets trollstig.

Utmed Billingetrollets trollstig, som är den kortaste av de tre trollstigarna med 2,6 km och sträcker sig utmed Billingens östra sida med utgångspunkt från strupen, kan besökaren numera gå en quizvandring med hjälp av appen Skövde Streetmuseum. På vägen passerar man genom vacker natur samtidigt som man kan testa sina kunskaper om platåberget och platserna man passerar. 

Dessutom finns numera även aktivitetsstationerna för barn inlagda i appen som en egen vandring. Billingetrollet själv guidar till stationerna och berättar vad man ska göra vid varje station man kommer till. 

– Vi vill tillföra olika mervärden till vår vandring utmed Billingetrollets trollstig, både för äldre och yngre besökare. Nu gör vi den tillgänglig digitalt för att tillföra ytterligare ett lager där man förutom att njuta av den fantastiska naturen på Billingen även får lite kunskap utmed vägen. Barnen får dessutom självaste Billingetrollet som guide vid de olika stationerna, vilket vi hoppas blir uppskattat och gör det mer lekfullt att upptäcka och vandra i området, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde. 

Gratisappen Skövde Streetmuseum laddar man ner till sin telefon. Man väljer den vandring man vill gå och från startpunkten följer man kartan mot nästa plats. När mån nått nästa plats plingar det till i telefonen och man får mer information om platsen man befinner sig på. Appen fungerar även om man inte är på plats och blir därmed också ett verktyg för de som av olika skäl inte kan röra sig ute.

Billingen ligger väster om Skövde efter väg 49.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.