Nästa artikel
Nya webbar för Södermanland
SÖDERMANLAND

Nya webbar för Södermanland

Publicerad 6 juli 2020 (uppdaterad 6 juli 2020)
Inte mindre än tre nya webbar har tagits fram lagom till sommaren för att bättre förmedla och sprida kunskap om ”Sveriges slottsdestination” och ”Stolt mat i Sörmland”.

De nya webbarna destinationsutveckling.com och stoltmatisormland.se kommer att ge möjlighet att hitta härliga resmål i Södermanland.

Sveriges Slottsdestination är en del av Destinationsutveckling Sörmland och ingår i det regionala turismuppdraget. Södermanland ska ta en unik position som Sveriges Slottsdestination genom att utveckla de unika resmål som redan finns, regionens 400 slott, gods och gårdar gör destinationen full av spännande historia. Vad man som besökare sedan väljer att besöka när man väl är på plats kan vara tusentals olika saker som gårdsbutiker, vandringsleder och restauranger.

– Lanseringen av nya destinationsutveckling.com är ett första steg att, tillsammans med besöksnäringen och kommuner samlas tydligare kring Sveriges slottsdestination”, säger Åsa Malmqvist, Processledare för Destinationsutveckling Sörmland. Slotten är något unikt och bidrar till att göra potentiella gäster nyfikna. Inom kort kommer vi även släppa en slottsnyhet, som blir ett nytt sätt att upptäcka Sörmland.

Stolt Mat i Sörmland är ett ytterligare uppdrag som drivs av STUA och finansieras genom Region Sörmland. En viktig del i arbetet är stolthet över matkulturen som bidrar till ett godare liv för länets invånare och våra besökare.

– På nya stoltmatisormland.se finns både en aktörs- och företagssida och en konsumentsida. Företagssidan ska hjälpa aktörer inom livsmedelskedjan att utvecklas, och konsumentssidan handlar mer om att sprida den sörmländska matidentiteten, säger Torbjörn Kock Processledare för Stolt mat i Sörmland. Konsumenter och besökare kan här ta del av bl a spännande berättelser om entreprenörer, besöksmål och recept.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.