Bild
Nästa artikel
Nytt Instagramkonto ska locka ut fler i Karlstads natur

Nytt Instagramkonto ska locka ut fler i Karlstads natur

VÄRMLAND

Med personliga tips och vackra bilder om Karlstads vandringsleder vill Karlstads kommun få fler att upptäcka Karlstads fina natur. Nu lanserar kommunen nya Instagramkontot @friluftslivkarlstad där de kontinuerligt kommer att tipsa alla friluftsintresserade om fina utflyktsmål.

Karlstads kommun är redan störst bland Sveriges kommuner på Facebook och har flera olika konton på Instagram och snapchat. Den senaste satsningen inom sociala medier är alltså det nya Instagramkontot @friluftslivkarlstad. 

Instagram växer för varje år och enligt Internetstiftelsen använder 61 procent av svenskarna Instagram.

– Instagram bygger på bilder och vi tror att just bilder är ett bra sätt att informera om vandringsleder och de vackra miljöer vi har i Karlstads kommun, säger Kristine Johansson på teknik- och fastighetsförvaltningen som är en av dem som sköter det nya Instagramkontot. 

Det finns ett 30-tal vandringsleder i Karlstads kommun och de flesta sköts av teknik- och fastighetsförvaltningen. Kommunen är därför inte orolig över att tipsen ska ta slut. Under den dryga vecka som friluftslivkarlstad har funnits har kommunen bland annat tipsat om en kyssbänk, fornlämningar och en led för de som behöver komma fram med rullstol eller barnvagn

– Det finns så många fina smultronställen och platser för olika intressen. Vi vill tipsa om stort som smått som vi känner till och hoppas även kunna dela tips från Karlstadsborna själva, säger Kristine Johansson.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.