Nästa artikel
Öppna gårdar 12 september
HALLAND

Öppna gårdar 12 september

Publicerad 3 september 2020
Det är dags att avrunda sommaren och fira in hösten den 12 september med massor av festligheter. Gårdsbutikerna har öppet och lockar med guidade visningar, smakprover och matförsäljning.

Lördagen 12 september hyllas alla lokala matproducenter och mathantverkare, och självklart pepparroten, över hela kommunen. Under normala omständigheter hade Kungsbacka Höstfest arrangerats på Kungsbacka torg men i år är som bekant inget vanligt år, så aktiviteterna sprids ut på många ställen även om det firas lika mycket.

– Alla festligheterna blir istället mitt i maten, just där den odlas, förädlas, tillagas och serveras. Gårdsbutiker och gårdar bjuder in till Öppen gård hemma hos sig. Caféer, bagerier och restauranger bjuder på närodlat från Kungsbacka och Halland, säger Anna Frykman, projektledare Skördetid i Kungsbacka.

Gårdsbutikerna har öppet med guidade visningar, smakprover, matförsäljning och roliga aktiviteter för barnen. Inne i centrala Kungsbacka finns en Höstgata med skördetema och flera av restaurangerna, caféerna och butikerna har hösterbjudanden.

– Det är en jättehärlig uppslutning. I år är fler gårdar med när det istället blir Öppna gårdar och Höstfesten på Kungsbacka torg får vila. Det är extra roligt att så många samarbetar och finns hemma hos varandra. Hela Skördetid i Kungsbacka bjuder på så otroligt många smakupplevelser.

Det är premiär för Rygga vingård och Tjolöholms skördehelger. Mariebergs gård, som är Sveriges största pepparrotsodling, har visningar och i Äskhults by kan man gå på kålgårdsvandring. Detta är bara några exempel på allt som händer, säger Anna.

Programmet som gäller den 12 september klockan 11–17 hittar du på www.visitkungsbacka.se/skordetid. Här finns allt samlat som händer i matväg i Kungsbacka och Halland från augusti till oktober.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.