Bild
Nästa artikel
Resa: Tre kafétips

Resa: Tre kafétips

Restips

Få saker andas mer sommar än att ta med sig kaffekoppen och sätta sig i en trädgård och fika. Vi tipsar därför om utvalda kaféer med uteserveringar i mysiga omgivningar.

1
1

Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge

Litet kafé med servering i trädgården. Här serveras frukost, varma och kalla smörgåsar samt söta bakverk. Mycket närproducerat och de flesta bröden är fria från animaliska ingredienser som laktos och ägg. Även glutenfritt finns. Här hittas dessutom trendig kall kombucha att dricka. Ingen stor parkering. Omnämnd i White Guides kafélista. Mindre husbilar eller parkering på annan plats är ett tips.

Öppettider: Mån–fre kl 8–18. Lör–sön kl 8–16.

Webb: www.solhagastenugnsbageri.se

Adress: Ågatan 2, 311 68 Slöinge

GPS: N56°51'06” E12°41'25”

2
2

Böna Café, Gävle

Anrikt kafé med uteservering. Alldeles intill ett fiskeläge med rökeri. Kaféet serverar luncher och bakverk. För allergiker finns många alternativ. Populära rätter: hummersoppa, knäckemacka med böckling, caesarsallad med pepparlax. Många lokalproducerade råvaror. 

Öppettider: juni kl 11–17, juli kl 11–18. Köket stänger en timme innan. Omnämnd i White Guides kafélista. Stor kommunal parkering intill som är gratis.

Webb: www.konditorilido.se

Adress: Bönavägen 234, 805 95 Gävle

GPS: N60°44'15” E17°18'34”

3
3

Flickorna Lundgren, Skåne

På vackra Kullahalvön i Skåne ligger denna pärla från 1938. Storfavoriterna på menyn är vaniljhjärtan, äggakakan och räksmörgåsen. Men även riktig mat serveras och många frestande bakverk. Mycket lokalproducerade råvaror. Personer med allergi hittar enkelt passande alternativ på menyn. Stor parkering intill.

Öppettider: Tis–sön kl 11–17.

Webb: www.flickornalundgren.se

Adress: Skäretvägen 19, 263 72 Nyhamnsläge

GPS: N56°15’35” E12°36’50”

Taggar: Restips
1
1

Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge

Litet kafé med servering i trädgården. Här serveras frukost, varma och kalla smörgåsar sa

Är du redan tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Kampanjerbjudande – halva priset livet ut!

Den här artikeln är del av vår Premium-tjänst. För att få tillgång till den och alla andra Premium-artiklar behöver du teckna ett medlemskap. Just nu har vi ett extra förmånligt erbjudande: Halva priset livet ut.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.