Nästa artikel
Restips: Arnolds kannibalmuseum
SKÅNE

Restips: Arnolds kannibalmuseum

Publicerad 19 december 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
I Önneköp väntar en överraskning, ett kannibalmuseum. Vem hade kunnat ana att Skåne gömmer ett sådant?

En oförglömlig resa väntar oss och den går till de mest otillgängliga platser runt om i vår vida värld.

Arnold Äventyraren tar oss med till Afrikas och Sydamerikas djungler och till Söderhavets vidsträkta ö-värld. Här bekantar vi oss med avlägsna kannibalstammar och pygméfolk.

Det är spännande möten med främmande och exotiska människor som lever ett naturnära liv mitt i fuktiga djungler och i snustorra öknar.

Resorna till dessa avlägsna stammar går långt ifrån allfartsvägarna, ibland med små skraltiga båtar längs ringliga vattenleder kantade av en nästan oigenomtränglig växtlighet.

Arnold trivs här bland folket i de minsta och mest avlägsna byarna. Deras dagliga liv och leverne inbjuder till en mängd nya och intressanta upplevelser.

Alltid händer det något. Naturen är en ständig följeslagare, kulturen är annorlunda. Magin, tabun, riter, naturmedicin och mystik. Faror lurar, djurlivet är mycket nära.

Mötena leder ofta vidare till ännu mer avlägsna stammar och bosättningar - långt upp i de dimhöljda bergen eller på ö-gruppen långt där borta i horisonten.

Tillfällen att besöka nya spännande platser dyker ständigt upp. Arnold har idag besökt runt 150 olika länder och har en rik flora av intryck att förmedla.

Resorna är verkligen äventyr, rikt på upplevelser och rikt på insikt. Men man måste vara ödmjuk och öppna sina sinnen inför dessa nya bekantskaper, var och en med sin historia och sin verklighet.

Det går inte att planera en resa till dessa avlägsna platser i detalj. Man får ta situationen som den kommer och följa med på bästa sätt.
 

I Kannibalmuseet får den spännande resan bland kannibaler och pygméer på avlägsna platser en mer påtaglig känsla av närhet. Här har Arnold samlat kultföremål och praktiska udda redskap från sina många resor.

Arnold berättar så intuitivt och fångande runt sina samlade kulturföremål så man nästan känner den fuktiga djungeln krypa in på skinnet.

Arnold hälsar er välkommen för en oförglömlig resa ut i den exotiska världen.

Texten som är skriven av Percy Hultberg har vi tagit från hemsidan.

 

Var och när?

För besök:
Boka tid på 0415-600 37

Arnolds Kannibalmuseum:
Vägen till Huaröd, 1 km från Önneköp.
Vik av vid den Gula Stenen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.