Nästa artikel
Restips: Cykla i Värnsudden Höga Kusten
ÅNGERMANLAND

Restips: Cykla i Värnsudden Höga Kusten

Publicerad 13 maj 2015 (uppdaterad 2024-05-03 14:09)
Att rulla längst kusten med de mäktiga bergen på ena sidan och skärgårdsöarna på den andra gör de flesta lyckliga och levande.

Höga Kusten bjuder på härlig cykling och en av vackraste och lättrampade cykelturerna i Höga Kusten går längst den lugna landsvägen vid Värsudden vid kusten utanför Skuleberget. Packa picknickkorgen och ta med vänner eller familj ut på en av de bästa cykelturerna i Höga Kusten. 

Från FriluftsByn kan du ansluta till en av Höga Kustens bästa cykelvägar. Cykelturen går längst lugna vägar längst Värnsudden och den enda gången du lär stöta på bilar är då du snabbt korsar E4:an en kilometer från FriluftsByn. Efter att du passerat de pittoreska byarna Näs och Myre når du snart havet och därefter kan du i sakta mak njuta av av de omgivande bergen, havet och Höga Kustens skärgårdsöar.

Då du vänder cykeln i byn Värns ute på Värnsudden byts utsikten och du trampar med det majestätiska Skuleberget som kuliss. Då 4 kilometer av turen går i direkt anslutning till havet kan du i stort sett när som helst ta ett svalkande dopp. Helt enkelt en härlig halvdag på cykel i Höga Kusten.

Den största behållningen är såklart naturupplevelsen och känslan av att rulla fram längst de gamla vägarna som slingrar sig mellan bergen och längst kusten. Cyklar du till byn Näs kan du kolla in Jeltses Chokladpraliner eller så kan du cykla ner mot Docksta och besöka Docksta Sko. Ett av Sveriges äldsta skomakerier. Har du inte med egen cykel kan du hyra cyklar från Kronan i FriluftsByn.

Här hittar du Friluftsbyns hemsida.

Var?

Norr om Ullånger efter E4, vid Docksta väster om E4.

GPS: N63°03'53", E18°20'15"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.