Nästa artikel
Restips: High Chaparral
SMÅLAND

Restips: High Chaparral

Publicerad 22 maj 2015 (uppdaterad 22 maj 2015)
Västernfilmer i all ära men inget går upp mot verkligen även om den är tillrättalagd. Har du inte hunnit besöka High Chaparral än kan det faktiskt även vara en upplevelse för mogna barn att vandra runt i den prisbelönta temaparken.

Att High Chaparral är helt olik alla andra temaparker har nog många hört. Ett besök här är kul oavsett ålder och något du sent kommer att glömma.

Här förflyttas både du och barnen till Vilda Västern, ett avsnitt i världshistorien som förknippas med spännande myter, legender och verkliga livsöden som här har fått liv på nytt, sveps med i ett äventyr med banditer och tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och lärorika aktiviteter. Du får träffa alla de olika karaktärerna som levde i Vilda Västern; cowboys, banditer, sheriffer, mexikanare, indianer och så High Chaparrals egna hjältar Lucky Luke och Zorro. Någonstans i krokarna smyger också de klantiga bröderna Dalton omkring som inte alltför sällan fångas in av de minsta besökarna. För de som känner sig som större barn är det nog intressant ändå, strosa tunt i västerstadens häftiga miljö eller bara njuta av att vara tillsammans med nära och kära.

Alldeles intill den lilla västernstaden Buffalo City finns en trevlig grillplats. Här kan den som vill ta med eget fika eller grilla, slå sig ner bland chuck wagons och äta, precis som i ett riktigt oregon trail-läger. Café Mamma Dalton är ett tillhåll för bröderna Dalton och deras bus och upptåg. Där finns också Mamma Dalton som själv håller ordning och reda och aktiverar barnen på olika sätt.

Barnens favoritställe är Buffalo City, en västernstad i miniatyrformat där de minsta blir riktiga västernhjältar. Den spännande tågresan är en upplevelse du inte får missa och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök. Beger du dig till Bent’s Trading Post möter du äkta indianer som spelar upp sin historia i dans och musik och vill du koppla av en stund finns både hjulångaren Natchez och diligensturer över prärien att njuta av. Eller varför inte göra ett besök i Vilda Västerns vackraste kyrka?

Ett besök i Onkel Sams Snea Hus bjuder på en uppochnedvänd upplevelse. Här finns också hästar och ponnys som man kan hälsa på i hagen eller i stallet och dessutom få rida på själv. Missa heller inte våra ståtliga bisonoxar, en nästintill utrotad art som lever vidare på Indianön.

High Chaparrals nyaste karaktär är Sven-Erik Johanson. Han är en klurig, hjälpsam nybyggare som varje dag bygger ett hus tillsammans med barnen som besöker parken. I år får Sven-Erik sällskap av sin fru och tillsammans kommer de bland annat hålla auktioner på Main Street.

Barnsemester utsåg High Chaparal till bästa Temapark i Sverige 2015.

Mellan E4 och väg 27 vid Hillerstorp och strax väster om nationalparken Store Mosse.

GPS: N57°15'46", E13°49'41"

Här hittar du High Chaparrals hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.