Bild
Nästa artikel
Restips: Lake Bled

Restips: Lake Bled

SLOVENIEN

Ett mindre känt mycket trevligt resmål är Lake Bled i norra Slovenien. Vi är bara några mil söder om gränsen till Österrike när vi njuter av det otroligt vackra landskapet.

Uppe från utsiktsplatsen tittar vi ut över ön Bled som ligger mitt i den smaragdgröna sjön med samma namn. På ön, mitt i smaragden, dominerar den lilla vita romantiska pilgrimskyrkan där brudgumen ofta bär sin brud uppför de 98 trappstegen i det 52 meter höga tornet för att sedan ringa i kyrkklockorna och önska något inför Gud. I en kyrka som tillsammans med de omgivande bergen speglar sig i den klara alpsjön. Alldeles i närheten ligger nationalparken Triglav där det finns otaliga saker att uppleva.

Det milda klimatet och de varma källorna i detta vackra landskap har därutöver enligt många en kurerande effekt och det finns flera hotell i omgivningen som erbjuder olika typer av spa.behandlingar.
Var?

Väster om A2/E61 i nordvästra Slovenien.

GPS: 46°22'00", E14°06'31"

Näraliggande camping hittar du här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.