Bild
Nästa artikel
Restips: Matsalu nationalpark

Restips: Matsalu nationalpark

ESTLAND

Ett av Europas mer populära områden för fågelskådare finns i Estland. I Matsalu nationalpark kan du se både vatten- och kustfåglar förutom ett även i övrigt rikt djurliv. Men du hittar även den trevliga Penijõe herrgård.

Vi njuter i fulla drag av den härliga naturen vid Matsaluviken vid Kasariflodens nedre lopp där skogarna varvas med myrar, vattendränkta områden, floder, sjöar, ängar och runt ett femtiotal öar. Men det är inte bara vi som trivs. Den intensiva fågelsången kommer från de över 370 arterna av fåglar som trivs så bra att de skapat sig ett av europas bästa fågelområden och besökare från hela Europa kommer till denna härliga nationalpark för att beskåda såväl fågelliv som övrigt djurliv. Här finns flera natursstigar och 7 fågelskådartorn.

Mitt i parken ligger sedan 1835 herrgården Penijõe som omvandlats till parkens turistcentrum där det visas bildspel och filmer. Härifrån utgår flera av de natursstigar som tar dig runt till fågelskådartorn och andra intressanta platser och du kan självklart njuta av herrgårdsmiljön över en kopp kaffe.
Var?

Turistcentret ligger efter väg 10.

GPS: N58°42'53", E23°48'57"

Parkens hemsida hittar du här.

Taggar: Restips
Restips: Matsalu nationalpark

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.