Nästa artikel
Restips: Örnäs Fiskecamp i Åmål
CAMPING

Restips: Örnäs Fiskecamp i Åmål

Publicerad 14 maj 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Har du någon riktig campingpärla? Här är ett tips på en camping vid Vänern som satsar på fisket. Passa på att besöka denna om du åker runt vackra Vänern!

Längst ut på en udde i Vänern, i utkanten av Åmål bland höga furor, susande björkar och med en vidunderlig utsikt över Vänern ligger Örnäs Camping. Hit kommer sportfiskare från när och fjärran för att koppla av med sportfiske i Vänern eller i någon av de mindre sjöar som ligger inom bekvämt räckhåll. Och vill du satsa på trollingfiske i Vänern så är Örnäs Fiskecamp ett bra utgångsläge eftersom du bor vid en av Europas största insjöar som lämpar sig utmärkt för trollingfiske. Här finns närhet till några av Vänerns mest attraktiva områden för sportfiske efter lax, öring, gädda och abborre.

Campingen har dessutom anpassat sin service till de fiskeintresserade. Här finns rensbod, sjösättningsramp, reception med kiosk, sommarrestaurang, småbåtshamn och övrig sportfiskeservice såsom väderinfo, kartor samt naturligtvis även badstränder, gräsplaner, lekplatser för barnen och minigolf.

Strax intill finns motionsspår, tennisbanor och fotbollsplan.

Dessutom har du bara 10 minuters gångväg till Åmåls centrum med all dess service.

Var?
Följ skyltningen från riksväg 45 vid Dalhall in mot Åmåls centrum. Vid korsningen Hjeltegatan/ Kungsgatan: sväng höger, fortsätt upp för backen. Sväng vänster enl skyltningen mot Örnäs camping.

GPS: N59°02'48", E12°43'21"

Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.