Bild
Nästa artikel
Restips: Storforsen

Restips: Storforsen

NORRBOTTEN

Det mäktiga landskapet öppnar sig och den virvlande forsen vid den oreglerade Piteälven tar tag i din själ och fyller den med nytt liv. Storforsen, en av Europas största, är mäktig att se!

Som få andra upplevelser väcker forsande vatten vår själ till nytt liv. Det må vara vattenfall, havets vågor eller som här när en av Europas största oreglerade forsar visar upp sig i all sin glans. Visar sig vädret från sin gynnsamma sida sätter du dig på de solvarma och mjukt rundade klipporna och betraktar den vilda forsen eller så tar du dig ett bad där vattnet är lugnt.

Storforsen räknas som Europas största oreglerade fors och den sammanlagda längden är 5 kilometer med en total fallhöjd på 82 meter. Nedanför Storforsen ansluter Piteälvens största biflöde Varjisån.

Du kommer hela vägen ut vid forsen där det vid midsommar brukar forsa förbi 870 000 liter vatten per sekund. De utmärkta gångvägarna gör att även de som har lite svårare att röra sig kommer hela vägen ut. Här finns även museér och kojor där de gamla miljöerna finns bevarade med tidstypiska redskap.

Ta en heldag i Storforsen och njut av naturens storhet!

Var?

Efter väg 374 vid samhället Bredsel.

GPS: N65°51'00", E20°26'59"

Det finns ingen näraliggande camping.

Taggar: Restips

Kommentarer

#1
Gunnar Söderberg
2014-08-17 14:05

I artikeln står det att det inte finns någon camping i Storforsens närområde. 200 meter från Storforsen finns en fin camping med utsikt mot själva forsen. Den spång, som personerna på bilden går på, börjar vid campingen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.