Bild
Nästa artikel
Restips: Van Gogh i Keukenhof

Restips: Van Gogh i Keukenhof

HOLLAND

Som ingen annanstans blommar vårens tulpaner i Holländska Keukenhof. I år inspirerat av Vincent van Gogh med anledning av 125-årsminnet av hans bortgång. Keukenhof öppnar den 20 mars.

År 2015 är det precis 125 år sedan som Vincent van Gogh (1853-1890) dog. Keukenhof tar tillfället i akt att hedra denne kände nederländske konstnär med temat ”125 år av inspiration”. Höjdpunkten under detta temaår är den 250 kvadratmeter stora lökväxtmosaiken av ett av van Goghs självporträtt. Mosaiken skapas av tiotusentals tulpaner och pärlhyacinter.

Van Goghs verk blir även inspirationskälla för de många blomsterutställningarna i Keukenhofs Oranje Nassaupaviljong. Under året kommer blomsterparken att ingå ett tät samarbete med Van Gogh Museum och Kröller-Müller Museum. Keukenhof har i år öppet från 20 mars – 17 maj.

Den årliga blomsterparaden Bloemencorso går av stapeln lördag 25 april 2015. Runt 20 flakbilar och över 30 fordon, alla överdådigt dekorerade med blommor, åker den 40 kilometer långa sträckan från Wilhelminabouldvard i Noordwijk till Haarlem. Hollands största och mest älskade parad har som alltid vägarna förbi Keukenhof och är förstås gratis att beskåda.

Missa inte bildspelet från denna spektakulära park och blomsterparaden!

Var?

Väster om Amsterdam efter A5 i riktning mot Haag.
GPS: N52° 16' 12", E4° 32' 47"
Camping hittar du här.
Titta på Keukenhofs egen hemsida här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.