Bild
Nästa artikel
Restips: Varamobadet

Restips: Varamobadet

ÖSTERGÖTLAND

Varamobaden är Nordens största insjöbad med en halvmil lång sandstrand och 80 fler soltimmar än i övriga inlandet! Visst låter det lockande?

Med en av Sveriges finaste sandstränder, härliga promenadstråk samt caféer och restauranger är Varamobaden en plats som kan erbjuda de flesta något. Den långgrunda stranden ligger skyddat i en vik och bidrar till det ovanligt rena vattnet. Dessutom ser insjövindarna oftast till att vattnet snabbt blir uppvärmt  då det under de flesta av sommarens dagar blåser västlig vind, vilket gör att vattentemperaturen håller sig mellan 18 - 22 grader. Ändå är det här ett okänt badparadis för de flesta nordbor.

I Varamon finns tillgång till tennis- och minigolfbanor, planer för beachvolley och fotboll, lekparker, pensionat, stugbyar, vandrarhem och camping. Det är också perfekt för vindsurfing och kajakpaddling.

Var?

Sväng av väg 50 vid Badvägen inne i Motala.

GPS: N58°32'42", E15°00'55"

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.