Nästa artikel
Shoppa billigt på resan: 8 plånbokssnälla varuhus!
Restips

Shoppa billigt på resan: 8 plånbokssnälla varuhus!

Publicerad 27 mars 2023
Gör en mysig tur med husbilen eller husvagnen – och fynda smart på vägen.

Varför inte mjukstarta säsongen med en tur till ett resmål där du kan handla billigt? Förutom att det är roligt att ha ett mål, finns det ofta riktigt bra ställplatser och campingpatser i närheten.

Det kan också vara utgångspunkt för att upptäcka en ny landsända. Ett besök hos Häggströms modehus i Lögdeå, är till exempel ett bra tillfälle att bo på mysiga Kvarkenfisk och utforska kusten mellan Umeå och Örnsköldsvik.

Nu är den perfekta tidpunkten, innan säsongen sätter igång – och det blir köer (både i butiker och på vägarna). För att inte tala om brist på campingplatser och ställplatser. Årets sommarsäsong ser ut att bli intensiv. Och på många campingplatser är mycket bokat även under påsken. 

– Maj–Juni ligger vi ca 15 procent över föregående års bokningsläge. Juli ungefär som förra året, berättar Sara Ståhle på Gekås

Här är kan du handla billigt – och sova över i närheten:

Albert & Herbert, Bollnäs och Hudiksvall
Letar du efter bastutillbehör? Leksaker? Kläder? Lugn, på det finns på Albert & Herbert plus ytterligare en hel del varor. Har butiker både i Bollnäs och Hudiksvall 
Bo på:
Växbo krog ställplats (Bollnäs)
Frägsta Hälsingegård ställplats (Hudiksvall)

Häggströms modehus, Lögdeå
Herr-, dam- och barnavdelning plus skoavdelning, sammanlagt 10 000 varumärken. Och möjlighet att fika eller lunch på Hildas café. Häggströms är en institution som funnits i 100 år och som har hockelegendaren Peter Forsberg som delägare. 
Bo på:
Kvarkens fisk (utanför Umeå) 

Campingvaruhuset, Enköping
Butiken för allt som handlar om camping i Enköping har vårmässa 25 mars–4 april, med 10–50 procents rabatt på utvalda varor. De utlovar superpriser på förtält och fika bakat i Omnia-ugn. 
Bo på: Ställplats Enköpings hamn

Gekås, Ullared
Det stora billighetsvaruhuset behöver ingen introduktion. Här kan du handla allt. Dessutom finns både ställplats och camping i anslutning till varuhuset. Hit är det verkligen bra att åka under försäsong. Varuhuset är nästan lika känt för sina köer som får sina låga priser. Flera restauranger och kiosker på området – plus hunddagis.
Bo på:
Gekås camping/ställplats

Sportshopen, Grebbestad
Här finns allt för den som tycker om träning och friluftsliv, både kända märken och Sportshopens egna produkter. Dessutom egen restaurang. För den som vill fika eller äta i mer genuin miljö är det promenadavstånd till mysiga Grebbestad.
Bo på:
Sportshopens ställplats eller
Naturställplats Grebbestad

Engelsons, Falkenberg
Kläder för aktivt uteliv, plus utrustning för friluftliv och jakt. Dessutom inredningstextilier. Det kan man hitta i postorderföretaget Engelsons butik. De tillverkar och importerar själva sitt sortiment.
På Engelsons parkering är det dessutom tillåtet att fricampa, både med husbil och husvagn. 
Bo på:
Engelssons parkering

Bo Ohlsson i Tomelilla
Godis, grillar, saker till hunden, leksaker, inredning och kläder. Och mycket mer förstås. Hos Bo Ohlsson finns det mesta. Självklart finnsäven café i butiken.
Bo på:
Nostalgimuseum, ställplats

Börje i Tingsryd
Allt som hör till ridning och en hel del till hund och katt, kan du hitta hos Böjres i Tingsryd. Där finns också ett vanligt varuhus med samma namn, för den som inte har fyrbenta vänner att handla till.
Bo på:
Tingsryd Resort

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.