Nästa artikel
Skånes Djurpark får utökade öppettider
SKÅNE

Skånes Djurpark får utökade öppettider

Publicerad 14 april 2020 (uppdaterad 14 april 2020)
För att inte tappa besökare och minska trängseln kommer Skånes Djurpark att hålla öppet varje dag.

Det har varit en lyckad påskvecka för Skånes Djurpark och tusentals gäster har njutit utomhus i den flera hundratusen kvadratmeter stora parken. Handspritstationer, informationsskyltar, utomhusentré och andra åtgärder har skapat trygghet för parkens gäster.

– Vi är glada att kunna hålla öppet för de som längtar ut i dessa tider. Samtidigt är vi medvetna om att vi har en svår tid framför oss och därför är tvungna att göra vad vi kan för att stötta upp ekonomin, säger parkens VD Glenn André Viste Bøe.

För att säkra inkomsterna kommer Skånes Djurpark förutom helger och lov nu även att hålla öppet under vardagar mellan klockan 10 och 15. Entrépriset kommer att vara reducerat och parkens gäster välkomnas att titta på djuren, leka på parkens lekplatser, utforska Expedition UPP och njuta av våren i naturen. Kiosker, restauranger samt Fåret Shaun Land håller stängt. 

– Vi uppmanar våra gäster att ta med sig matsäck om man besöker oss på vardagar. Vi har flera picknickbord och grillplatser utplacerade i parken, och det finns gott om plats för alla som vill njuta av en picknick. På helger håller restaurangen öppet som vanligt och har god kapacitet. På vardagarna kommer gästantalet att vara betydligt lägre än på helger och lov. Det ger de gäster som inte vill ge sig ut bland folk en möjlighet att uppleva djurparken och den vackra naturen när det är lugnare, säger Glenn André och fortsätter Vi är överväldigade av all positiv respons vi fått de senaste dagarna och vi kan se att det finns ett behov av bra aktiviteter när det mesta omkring oss håller stängt. Att vi bidrar till att ge folk möjlighet att komma ut i friska luften känns bra. Våra gäster har känt sig trygga och de kommer både en och två gånger för att umgås utomhus tillsammans, samtidigt som de kan utforska parken, djuren och lekområdena

Här hittar du djurparkens hemsida. GPS: N55°57'47", E13°32'18". Djurparken har även en camping.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.