Nästa artikel
Skara Sommarland blir scary under halloween
VÄSTERGÖTLAND

Skara Sommarland blir scary under halloween

Publicerad 23 oktober 2019 (uppdaterad 23 oktober 2019)
Skara Sommarlands första halloweensatsning ”Scary Sommarland” har premiär på lördag och parken smyckats med Halloweendekor, pumpor och halmbalar. Ute i parken kommer besökarna dessutom att stöta på läskiga Halloweenväsen.

Den 26 oktober slår Skara Sommarland upp portarna till sitt första Halloweenfirande, då parken även tillfälligt byter namn till ”Scary Sommarland”. Halloweenfirandet pågår den 26-27 oktober samt 30 oktober-3 november, där tivoliområdet med dess attraktioner håller öppet och tematiseras i Halloweens tecken. Bland mycket annat hittar du Spöktåget där spökkonduktören Boo har tagit över Sommarlandståget och gör allt han kan för att ta med tåget och alla passagerare tillbaka till Spökriket där man kan ge sig in i det hemsökta vandrarhemmets GHostels rum och korridorer.

5,6 ton pumpor ska pryda området och 400 halmbalar har beställts in från den lokala bonden Johan Andersson. En stor del av parkens dekor och tematisering har även köpts in från lokala loppmarknader och privatpersoner. Till Halloween har Skara Sommarland även inlett ett större samarbete med Skara skolscen, där elever har varit med och skrivit manus till Halloweenattraktionen "Spöktåget" och spökhuset "GHostel". Aktörer från Skara skolscen och Katedralskolans dans- och teaterutbildning kommer att gestalta de olika Halloweenväsen som gästerna kommer att möta ute i parken och eleverna på Drottning Blankas gymnasieskola i Skövde kommer ser till att förvandla alla aktörer till Halloweenväsen genom smink och make-up.

– Vi försöker samarbeta så mycket vi kan med lokala leverantörer och vi är otroligt glada för samarbetet med Skara skolscen då skådespelarna kommer att tillföra unika upplevelser i parken för våra besökare under Scary Sommarland, säger Rickard Bender, projektledare för Scary Sommarland.

– Det är viktigt att samverka med aktörer runt omkring oss, så vi är mycket glada att Sommarland har valt att samarbeta med Skara skolscen. Dessutom är det en jättefin chans för eleverna från vår utbildning att ta ett kliv in i sin yrkeskarriär, säger Leif Carlsson skolchef på Skara skolscen.

Öppettider
26 oktober-27 oktober kl. 11-18.
30 oktober-3 november kl. 11-18.

Pris
Entré vuxen 
(från 13 år) – 269 kr
Entré vuxen onlinepris (från 13 år) – 249 kr (säljes endast i webbshopen)
Entré barn (3-12 år) – 249 kr
Entré barn onlinepris (3-12 år) – 229 kr (säljes endast i webbshopen)
Innehavare av Skara Sommarlands årskort har 20 % rabatt på entrén.

Boende på campingen
Husbil/Husvagn
 – 349 kr per natt (entré till Scary Sommarland ingår ej i boendepriset

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.