Nästa artikel
Skara sommarland fyller 30
RESTIPS

Skara sommarland fyller 30

Publicerad 4 februari 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Det blir premiär för flera nyheter, bland annat en ny vattenattraktion som är en av de största investeringarna i Skara Sommarlands historia, och parkens besökare kommer att kunna delta i firandet på olika sätt.
I år firar Skandinaviens största vattenpark 30 år - Skara Sommarland.

Flera nyheter är att vänta och parkens besökare kommer att kunna delta i firandet på olika sätt. Den mest iögonfallande nyheten blir en ny vattenattraktion, en av de största investeringarna i Skara Sommarlands historia. Allt enligt Lidköpingsnytt.

30 år har nu passerat sedan Skara Sommarland slog upp portarna för första gången. Det kommer att uppmärksammas med bland annat en ny, häftig familjeattraktion som är en av de största investeringarna i parkens historia. Vilken typ av vattenattraktion det blir kommer att offentliggöras i februari. Fler nyheter är att vänta inför jubileumssäsongen. Redan nu står det klart att Sean Banan kommer att gästa parken för en jubileumskonsert den 14 juni och att Imolabanan kommer att utrustas med nya gokartbilar.

Skara Sommarland har under sina 30 år blivit en av Västergötlands största turistattraktioner.

Parken grundades 1984 av Bert Karlsson som tyckte att det fanns på tok för lite nöje och vattenaktiviteter i Skaratrakten. Upplevelsekoncernen Parks and Resorts, som även driver Gröna Lund, Kolmården, Aquaria och Furuvik, tog över Skara Sommarland 2001. Sedan dess har många förändringar ägt rum. Vattenvärlden har bland annat kompletterats med en tivolidel, nya miljöer har skapats och fler attraktioner har byggts: 2009 byggdes den världsunika berg- och dalbanan Tranan, den enda i sitt slag. Spinner, en berg- och dalbana och karusell i ett, och Rodeo lanserades 2011. 2012 var det premiär för fartfyllda Racer, en 90 meter lång vattenrutschbana med en fallhöjd på 14 meter. Ytterligare en nyhet lanserades under säsongen 2013: Big Drop, Europas högsta vattenfritt fall med fallucka.

Genom åren har även den intilliggande campingen utvecklats rejält. Idag rymmer den 500 platser för husvagnar, 300 stugor, lägenheter och ett flertal nöjen. Totalt har 167 miljoner kronor investerats i Skara Sommarland sedan 2001.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.