Nästa artikel
Skidåkning för de som vill lära sig mer
JÄMTLAND

Skidåkning för de som vill lära sig mer

Publicerad 3 mars 2020
Vill du lära sig åka skidor kan du deltaga i Star FM och SkiStar Vemdalens weekend med nybörjartema den 26-29 mars. Efter de senaste dagarnas snöfall har Vemdalen just nu 60-95 cm snö i  terrängen och mer snö beräknas komma de närmsta dagarna. 

Under mars är skiddagarna längre och ljusare samtidigt som backarna är så där lagom mjuka, vilket skapar lite snällare förutsättningar för att ta sina första svängar i backen som nybörjare. Tillsammans med gott om snö är det perfekta förhållanden för dig som vill lära dig skidåkningen konst.

– Vi har bra förutsättningar i Vemdalen för att enkelt lära ut alpin skidåkning från grunden. Dels har vi både en enorm kompetens och vilja hos våra skidlärare samtidigt som vi har bra nybörjarbackar. En annan stor fördel är vårt läge, endast 42 mil från Stockholm och 33 mil från Gävleområdet, säger Anders Lundqvist, Destinationschef SkiStar Vemdalen. 

Under veckorna 3, 4 och 5 har den nationella radiokanalen Star FM haft temaveckor med tävlingar on air där totalt 60 personer vann påkostade nybörjarpaket. Vinsterna innehåller boende, SkiPass, skidhyra och förstås nybörjarskidskola. 

– Det har varit ett mycket stort intresse för tävlingen med flera hundra tävlanden och det tyder ju på att många är nyfikna på att testa utförsåkning även om man kommit upp lite i åren. Vi tror att många har en önskan om att spendera tid i fjällen och njuta av känslan och den härliga atmosfären som utförsåkning medför. Med SkiStars hjälp ger vi våra lyssnare en möjlighet att faktiskt uppleva detta för första gången, säger Christer Modig, VD på STAR FM​.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.