Nästa artikel
SkiStars fjällorter öppnar upp
RESTIPS

SkiStars fjällorter öppnar upp

Publicerad 9 juni 2020
Efter regeringens besked gällande resandet inom landet öppnas de svenska fjällorterna upp för aktiviteter i sommar. Det innebär att i Åre, Sälen och Vemdalen kommer liften att gå vilket ger tillgång till fjällvärlden med svalkande fjällbäckar, fjällsjöar, fäbodar och vackra vattenfall.

Fjällorterna Åre, Sälen och Vemdalen erbjuder en mängd upplevelser under hela sommaren. Det är dock allas ansvar att hjälpas åt att hindra smittspridningen och att hålla sig uppdaterade på aktuell information från Folkhälsomyndigheten. Ge dig bara ut på resa om du känner dig helt frisk!

– Det är ett glädjande besked för oss och många svenskar. Nu kan man njuta av fantastiska vidder i en miljö där det är helt naturligt att hålla avstånd till varandra. Vi öppnar upp accessen till vår fjällvärld och en aktiv ”svemester” med fokus på vandring, cykling och löpning. Runt om på våra fjällorter finns också ett ”smörgåsbord” av andra sommaraktiviteter som t.ex. zip line, höghöjdsbanor, utegym, golf, fiske mm, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar.

– Det pågår en planering och en samverkan med andra aktörer för att kunna erbjuda länets besökare en trygg och säker vård. Vi vill dock uppmana alla att bara resa om man känner sig fullt frisk och att planera för att kunna ta sig hem på ett säkert sätt under den händelse att man blir sjuk. Håll koll på läget och följ rådande rekommendationer. Om alla hjälps åt att ta ansvar för sin egen och andras säkerhet ser vi en möjlighet att erbjuda samma vård som vi gör under en normal sommar, säger Anna Fremner, tillförordnad primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen. 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.