Nästa artikel
Skördetid i Halland
HALLAND

Skördetid i Halland

Publicerad 28 augusti 2020
I Halland njuter man nu av sensommaren och har börjat fira in hösten. Gårdsbutikerna fylls till bredden och restaurangerna skapar magi med råvaror från trakten. En mängd matupplevelser finns precis runt hörnet och Skördetid i Halland gör det enkelt att hitta nya favoriter.

I år får Hallands största skördefester vila så det är tur att det finns så mycket mer att upptäcka. På Skördetid i Hallands hemsida finns tips på gårdsbutiker, caféer, restauranger och härliga smultronställen att besöka. Där finns även information om naturnära kurser, matvandringar och andra spännande aktiviteter. Nytt för i år är en inspirerande och mer användarvänlig hemsida, www.skordetidihalland.se. Med hjälp av en överskådlig karta kan besökaren enkelt planera sin egen roadtrip

Aktiviteterna under Skördetid i Halland pågår vecka efter vecka – från augusti till oktober – och hemsidan är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att erbjuda sitt utbud. Nu laddas det runt om i Halland för en sensommar och höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma.

Halmstad vill gärna tipsa om några godbitar:

  • Ingedagarna 12-13 september
  • Självplock av tomater på Wapnö Gård
  • Slättåkra Närproducerat
  • Susegårds Gårdsförsäljning
  • Äppelvecka på Hafi 1-5 september
  • Bondens egen marknad 5 september, 19 september och 3 oktober
  • Syrat i Simlångsdalen 27 september och 18 oktober, PaulssonPaleo

– Skördetid i Halland är i full gång. Här i Halmstad bjuds det på allt från olika evenemang, till härliga besöksmål. Och Bondens egen Marknad förvandlar Stora torg till ett hav av färger med goda läckerheter från lokala producenter. Det är lätt att fylla hela september med fantastiska matupplevelser säger Alexandra Kaths Winje, destinationssäljare på Destination Halmstad. Vårt bästa tips till alla är att ge sig ut och uppleva växtkraften och njuta av sommarens skörd.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.