Bild
Nästa artikel
Sök på rastplatser via Trafikverket

Sök på rastplatser via Trafikverket

RESTIPS

Trafikverket har på sin hemsida en sökfunktion för rastplatser runt om i Sverige. Där hittar du information om vad som erbjuds och även en bild på hur det ser ut.

Är du på resande fot och vill ha koll på vilka rastplatser som finns efter vägen så har Trafikverket information om de olika platserna med bild och information om faciliteterna.

Samtidigt upplyser de på sin hemsida om de regler som gäller eftersom det har blivit vanligare att människor bor på rastplatser och att sopstationerna blir överfulla.

Det är förbjudet enligt väglagen att använda rastplatsen mer än 24 timmar utan tillstånd från Trafikverket. Om det finns campare eller bosättning på en rastplats kan Trafikverket få hjälp av Polisen att avhysa den typen av boende.

– Rastplatsen ska ju vara ren och fin. Vår uppgift att se till att rastplatserna kan användas för vila och rast under körningen för den som behöver och underlätta för den tunga trafiken att stanna, säger Christian Eriksson, på Trafikverket Nationellt Underhåll.

Trafikverkets rastplatser är till för tillfällig vila för både privatbilister och yrkestrafiken. En utvilad förare är säkrare bakom ratten inför fortsatt färd. Yrkesförare har dessutom lagkrav på vilotider.

Här hittar du Trafikverkets söksida för rastplatser.
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.