Bild
Nästa artikel
Sommarens stora evenemang i norr

Sommarens stora evenemang i norr

RESTIPS

Sommaren 2019 blir händelserik för såväl Umeåbor som inresande besökare. I Visit Umeås evenemangskalender blandas folkkära och återkommande evenemang med en hel del nyheter. För Stora Nolia gäller datumen 3-11/8

Evenemangen fortsätter att bidra till utvecklingen av Umeå som en fantastisk sommarstad. Nu finns det fler anledningar än någonsin för besökare att komma hit och för oss Umeåbor att tillbringa ännu mer tid i vår egen stad, säger Gabriella Hed Vall, Evenemangsansvarig på Visit Umeå. 

Brännbollsyran 30/5 - 1/6
Brännbollsyran är norra Skandinaviens största musikfestival och VM i brännboll. I år blir festivalen en tredagarsfestival som går under namnet #superyran. Artister klara för festivalen 2019 är bland annat Marshmello, Galantis, Oskar Linnros, Miriam Bryant, Tjuvjakt och Molly Sandén.

Norrbyskär Trail 15/6
Ta färjan till Norrbyskär och spring en löptävling i unik miljö! Premiären 2018 blev fulltecknad, med 300 löpare som startade på 8 respektive 15 km, och 100 barn deltog i barnloppet. Nytt för i år är att loppet på 15 km endast är ett varv, det vill säga det bjuds på en unik terräng varenda steg.

Swedish Beach Tour 5-7/7
Swedish Beach Tour är äntligen tillbaka! Rådhustorget kommer återigen fyllas med sand, publik och Sveriges bästa beachvolleyspelare. Helgen kommer bestå utav gruppspelsmatcher, semifinaler och slutligen finaler för att avgöra vilka som står som vinnare.

Vi som älskar 90-talet 19/7
En nyhet för i år är att nostalgi-showen, som blev en succé förra året, äntligen kommer till Umeå! Här kan man räkna med en hitkavalkad med det mesta och bästa av 90-talets och 00-talets musikhjältar. Lineup i Umeå är bland annat Aqua, E-type, Dr Alban, Vengaboys och Cascada. Festivalen kommer väcka minnen till liv, framkalla rysningar och starka känslor.


Umeå Fotbollsfestival 25-28/7
En mötesplats för spelare, ledare, familjer och supportrar från olika länder och kulturer, som har ett gemensamt intresse – fotboll. Det erbjuds fotbollsäventyr för barn, ungdomar, seniorer och även Parasport. Nyheten för i år är att Barcelona Soccer Academy kommer resa till Umeå för att delta i sommarens turnering! Laget kommer delta i klassen B 13 och helt klart bjuda på en utmaning!

Stora Nolia 3-11/8
Stora Nolia är Sveriges ledande besöks- och handelsmässa med cirka 90 000 besökare och 500 utställare på en yta av 120 000 kvadratmeter, under nio dagar i augusti. Det är en mässa och en folkfest som bidrar till inspiration, samt hjälper dig som besökare att hitta produkter och idéer inom en mängd olika områden. En nyhet för i år är en ny konceptavdelning i mathallen, kallat Skafferiet. På Stora Nolia finns nåt för alla!

Fler evenemang som kommer ske i sommar är bland annat Blodomloppet, Toughest, Umeå Live och Umeriver Swimrun.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.