Nästa artikel
Tips om Österlens pärlor
SKÅNE

Tips om Österlens pärlor

Publicerad 24 februari 2020 (uppdaterad 24 februari 2020)
Vi drömmer väl alla om att hitta de dolda pärlorna men för det krävs det ofta tips, gärna från lokalbefolkningen. Här är två tips, en hemsida samt en bok som snart finns att köpa.
Österlen har en magisk klang. Till och med en egen flagga som inte är den skånska röd/gula. Här finns den välkända Kiviks marknad, mustiga äppelodlingar som är underskönt vackra i blomningstider, fantastiska stränder och många historiska platser. Så här i vårtider får man exempelvis inte missa Forsakar med sin förtrollande bokskog och vattenfall, snuddande nära kusten. Inte heller bör man missa att svänga av till Brösarps backar och Christinehof slott som uppfördes på 1700-talet och numer ingår i Christinehofs Ekopark. Men hur hittar man till alla pärlor?

Ett sätt är att gå in på hemsidan Österlen.se som drivs av Peter Carlsson, en frilansfotograf med djupt rotad kunskap om Österlen. På hemsidan ges även en samlad bild av vilka evenemang som är på gång. Kunskapen har han samlat på sig under de nästan 25 år som han har arbetat med olika magasin och bokprojekt. Tillsammans med författaren Caroline Alesmark som tidigare har gett ut flera böcker, bland annat Gåtfulla Skåne och Vandringar på Skåneleden, ska de nu ge ut en guide med som de själva beskriver svåröverträffade utflykts- och semestermålet Österlen. I ett ofta orört landskap med milslånga stränder finns upplevelser för alla, från loppisfantaster och vandrare till barnfamiljer och foodies.

Boken som kommer ut i slutet av mars heter "Österlen - utflykter, upplevelser och nya upptäckter" och kan kanske ge härlig inspiration till en vårtur i ett skirt grönskande Skåne.
 

Bildcred: Wikipedia / Ricordisamoa

Bildcred: Wikipedia / EasterSmooth

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.