Nästa artikel
Trädgårdsentusiaster öppnar sina trädgårdar
RESTIPS

Trädgårdsentusiaster öppnar sina trädgårdar

Publicerad 18 maj 2021
Våren är blomningens tid och då är trädgårdarna som allra vackrast. Söndag 23 maj arrangeras Öppen trädgård med tio trädgårdar i Göteborg med omnejd.

Att fixa och dona i trädgården är ett intresse som bara ökat med åren, kanske särskilt nu på våren. Det finns ett stort engagemang att dela kunskap och tips odlare emellan, men det är inte varje dag man får chansen att besöka privata trädgårdar för att botanisera bland buskar och rabatter. 23 maj har man möjlighet att besöka de riktiga entusiasterna! 

Trädgårdarna som står bakom arrangemanget har alla sin nisch och ger tillsammans en stor variation av gröna rum. Gemensamt för de som öppnar grinden till sina trädgårdar är önskan att sprida trädgårdsglädjen. Porlande vatten, exotiska träd, grönsaksodling och drömmiga mormorsrabatter, en riktig guldgruva av inspiration!

Idén om att gå ihop och skapa en trädgårdsrunda i och kring Göteborg kläcktes av trädgårdsentusiasterna Karin Beijer och Camilla Danielsson. Camilla Danielsson, trädgårdscoach och författare till boken ”Känn trädgården” säger:

– Att få komma in i någons trädgård är som ett helt äventyr och man lär sig alltid något nytt och hittar inspiration att ta med hem, oavsett om man har en egen trädgård eller inte. Jag tyckte det saknades en ”trädgårdsrunda” i Göteborgsområdet och hoppas att vi nu ser starten på en lång och härlig tradition med många öppna trädgårdar i vårt närområde.

Karin Beijer, som också har öppet sin ”Trädgård på berget” i Mölndal, berättar om vem Öppen trädgård är till för:

– Oavsett om man söker inspiration till en stor trädgård eller en balkong, eller bara vill åka på en trevlig utflykt i det gröna så är man varmt välkommen! Några trädgårdar säljer fika, andra plantor och trädgårdsinredning, så det finns något för alla.

Datum: 23 maj 2021

Öppettider: Se respektive trädgård för öppettider.

Hitta till trädgårdarna: Använd google-kartan för att hitta till trädgårdarna!

Medverkande i Öppen trädgård 23 maj 2021:

Håll avstånd

Alla besökare uppmanas att hålla avstånd, och om så behövs invänta varandra så att det inte flera sällskap möts i ex smalare passager eller växthus.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.