Nästa artikel
Trevlig rundtur istället för Power Big Meet 2020
VÄSTERGÖTLAND

Trevlig rundtur istället för Power Big Meet 2020

Publicerad 30 juni 2020 (uppdaterad 1 juli 2020)
På grund av coronan blir det inget Power Big Meet i Lidköping 2020. Däremot har kommunen tagit fram tre trevliga rundturer som även passar bra för en tur med husbilen eller husvagnen.

Normalt sett under den här veckan fylls Lidköpingsområdet med motorentusiaster från hela världen, men i år är inte som andra år.

I samband med att alla tillståndsbeviljade aktiviteter för bilburna entusiaster har begränsats är aktiviteter som Power Big Meet inställda. Kommunen har på grund av alla spontanträffar som ändå hållits vid motsvarande typer av arrangemang bildat en gemensam arbetsgrupp med bl.a. polisen, kommunen, Destination Läckö-Kinnekulle AB och de lokala motorföreningarna ACCS och Roadmasters, för att tillsammans komma med alternativa aktiviteter för helgen 3-4 juli utöver en rad avstängningar.

– Vi kan se på bokningsläget hos våra boendeanläggningar att många besökare fortfarande kommer att komma till Lidköping denna vecka, säger Carolina Hellström, projektsamordnare för Power Big Meet. Vi har alla varit överens om att Lidköping är och ska fortsätta vara en välkomnande kommun. För de som ändå kommer till destinationen under veckan och resten av sommaren och vill upptäcka Lidköping och närområdet har vi tagit fram ett Bilquiz som går längs fina bilvägar, museer, caféer och mycket annat i destinationen.

Aktiviteten innebär att man via appen Läckö Kinnekulle kan åka tre rundslingor, Läcköquizet ut till Kållandsö, Kinnekullequizet via Lundsbrunn och runt Kinnekulle eller Landsbygdsquizet som går mer söderut från Lidköping via Resville och hela vägen till Söne och via Vänerslingan tillbaka till Lidköping.

– Jag har provåkt alla tre slingorna och det är väldigt fina turer och det känns som ett jättebra alternativ till den inställda cruisingen där vi istället kan välkomna våra bilburna vänner att upptäcka mer av Lidköpingsområdet i sommar, säger Helen van Dijk, ordförande för ACCS Lidköping.

De tre quizen, som går lika bra att köra med cykel som med bil, kommer att finnas i appen från och med onsdag 1 juli och sedan finnas tillgängliga under hela juli månad för att möjliggöra för fler att upptäcka alla besöksmål som finns längs slingorna och sprida ut besökarna runt om i destinationen över tid.

Slingorna kommer att presenteras på Destination Läckö-Kinnekulle
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.