Nästa artikel
Turistpris till Smögens Hafvsbad
RESTIPS

Turistpris till Smögens Hafvsbad

Publicerad 8 januari 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Vi gratulerar Smögens Hafvsbad till utmärkelsen Sotenäs Turistpris 2013 vilket delades ut på nyårsafton.

På nyårsafton delades Sotenäs Turistpris ut för 2013 till Smögens Hafvsbad. Motiveringen lyder

"Smögens Hafvsbad har bedrivit sin verksamhet i över 100 år med stor framgång. Hafvsbadet arbetar med ett koncept som tar turistande gäster till Sotenäs året om, och deras marknadsförings-satsning sätter hela Sotenäs kommun på kartan."

Roligt att våra satsningar uppmärksammas lokalt då vi driver en verksamhet hela året vilket innebär att en betydande del av vår marknadsföring innefattar hela destinationen, en nödvändighet för att skapa reseanledningar året runt, säger marknadschef Maria Kjellsson. Nu satsar vi på de kommande 100 åren!

Det var nämligen i början av förra seklet som Hotell Smögens Hafvsbad startades som både kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framför allt för storstadsbor som kom hit för att "rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar".

Hotellet bestod då av matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med många rum, en stor restaurang och spa som är öppet hela året.

Det här är ett trevligt resmål om du vill ut över helgen på ett spa eller bara en utflykt för en god middag. Utsikten över havet är hänförande, i synnerhet på sommaren.
 

Var?
Sväng av E6:an strax norr om Munkedal. Kör mot Kungshamn.

GPS: N58°21'26", E11°13'16"
Camping
Smögens camping är säsongsöppen och ligger vackert i ett naturreservat medan Johannesviks camping är åretrunt-öppen. Båda ligger alldeles i närheten av Smögens hafvsbad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.