Bild
Nästa artikel

Tyskland vann andrapris för turistfilm

NYHETER

Vill du få reslängtan till Tyskland ska du kolla in den härligt inspirerande fem minuter långa filmen ”A Journey Through the Night” som kom på andra plats vid den renommerade filmfestivalen Art & Tur i kategorin ”destinationer / länder”.

   

Årets ”Art & Tur”-festival var den tionde i följd. Det årligt återkommande evenemanget lyfter fram audiovisuella produktioner som marknadsför nationella och internationella destinationer. Festivalen arrangeras av den portugisiska turismföreningen APTUR med officiellt stöd av staden Vila Nova de Gaia och de regionala turismorganisationerna i staden Porto och regionen Norra Portugal.

I år deltog totalt 314 filmer från 41 länder i tävlingen. Juryn bestod av 22 kända film-, turism- och marketingexperter från elva länder.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), berättar:

– Vi är så glada över utmärkelsen för ”A Journey Through the Night”. Vi har lyckats med att på ett komprimerat och samtidigt känslosamt sätt inscenera och visa upp vårt varumärke och reselandet Tysklands breda spektrum. Denna film har med sina ovanliga perspektiv väckt nyfikenhet på reselandet Tyskland hos tittare både online och offline. 

Den knappt fem minuter långa filmen visar intryck från Tysklands mest betydande turistattraktioner, pulserande metropoler, imponerande arkitektur, folkfester, fascinerande naturlandskap och möjligheter till aktiv semester. Under den sju månader långa produktionen tillryggalade två kamerateam runt 4 000 mil och besökte 70 inspelningsorter.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.