Nästa artikel
Utflyktsguide med natur- och kulturupplevelser
VÄRMLAND

Utflyktsguide med natur- och kulturupplevelser

Publicerad 28 juni 2021 (uppdaterad 28 juni 2021)
Länsstyrelsen i Värmland lanserar en utflyktsguide där de tipsar om 38 platser i länet med tillgängliga vandringsleder, natur- och kulturmiljöer för den som vill hitta Värmlands pärlor. 

2021 är ett år då vi särskilt vill fira friluftslivet och få fler människor att upptäcka och röra sig i naturen.

– Här i Värmland finns mängder av intressanta naturområden och välbevarade kulturmiljöer med spännande historier att berätta. I år är det dessutom friluftslivets år och det känns därför extra roligt om vi kan locka fler att upptäcka nya platser i Värmland, säger Margareta Wallsten, initiativtagare och projektledare för utflyktsguiden. 

  Utflyktsguiden lanseras den 29 juni av Länsstyrelsen Värmland. Premiären sker vid ett av besöksmålen, Ritamäki Finngård, som är en av Sveriges bäst bevarade och den sista finngården som bebotts och brukats på traditionellt vis. Landshövding Georg Andrén besöker platsen och träffar representanter från Lekvattnets hembygdsförening som driver finngården. Deltar gör även byggnadsantikvarie Monica Björklund samt Margareta Wallsten från länsstyrelsen. 

  Utflyktsguiden är gratis och kommer att distribueras via kommunerna och Naturum Värmland. Den kommer även att finnas digitalt på Länsstyrelsens hemsida.
   

  Ämnen i artikeln

  Missa inget från Husbil & Husvagn

  Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.