Nästa artikel
Utökad säsong med Kristinehamns turbåtar i sommar
VÄRMLAND.

Utökad säsong med Kristinehamns turbåtar i sommar

Publicerad 3 juni 2021 (uppdaterad 3 juni 2021)
Med turbåtarna kan man ta sig ut på Vänern och njuta av Vålösundet, Vålön, Kalvön och Sibberön, Långön och Alvön tisdagar till söndagar mellan 22 juni och 8 augusti.
En nyhet för i sommar är att Kristinehamns egen träbåt Stöten lägger till ett stopp på Kalvön, utöver de traditionella turerna till Vålön. Från Kalvön går en fin vandringsled vidare ut mot Sibberön eller till de populära badplatserna vid Sandvikarna på Vålön. Öarna är sammanlänkade med gångbroar och Vänervyerna är storslagna.

Stöten går från Mastmagasinet, Gästhamnen, Herrgårdscampingen och Vålösundsbryggan ut till Kristinehamns största ö Vålön samt Kalvön. Båtbuss 95 går från Vålösundsbryggan till Inre hamn i Karlstad varje tisdag, fredag och lördag under sommaren. På turen stannar även båten till vid Kristinehamnsöarna Alvön och Långön samt vid Lövnäs på Hammarö. Onsdagar, torsdagar och söndagar kan man ta Båtbuss 96 till solbadaröarna Alvön och Långön. Kliv på båten vid Vålösundsbryggan, Kristinehamns Herrgårdscamping eller Kristinehamns Gästhamn.

Fler nyheter kring båtbusstrafiken i Kristinehamn presenteras inom kort.

Här hittar du Visit Kristinehamns hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.