Nästa artikel
Västanå teater ordnar unika vandringsberättelser i Sunne
VÄRMLAND

Västanå teater ordnar unika vandringsberättelser i Sunne

Publicerad 29 juni 2021 (uppdaterad 29 juni 2021)
Under sommaren 2021 bjuder Sagolika Sunne i samarbete med Västanå teater in till vandringsberättelser längs Gruvrundan. De guidade vandringarna arrangeras på tisdagar med start 6 juli. Sista vandringen är den 10 augusti. 

Intresset för att vandra är stort i hela Sverige och under pandemin har det ökat ytterligare. I Sunne är en av de mest populära lederna Gruvrundan vid sjön Mangen men vandringarna med guide är en nyhet för i år. Däremot har Västanå teater på andra sätt genomfört berättelser på sitt särskilda vis sedan 1972. 

– Att vi nu kan erbjuda guidade vandringar med inslag av Västanå teaters berättarkonst gör att sommarens guidade vandringar i Sunne blir helt unika, säger Maria Nordmark, turismutvecklare i Sunne kommun.

Den tio kilometer långa gruvrundan går i varierad terräng och är en av Värmlands certifierade leder. Under vandringen kommer du att uppleva ett stycke värmländsk industrihistoria då det redan på 1560-talet fanns verksamhet i Mangens gruva. Gruvrundan är en del av den värmländska finnskogen och där finns även lämningar efter svedjefinnarnas bosättningar.

”Vandringsberättelser längs Gruvrundan” ger deltagarna mer kunskap om historian och om naturen genom diplomerade guider. Västanå teaters inslag ger upplevelsen en extra och annorlunda dimension.

Att vandra med guide innebär inte bara vägledning och mer kunskap. Det innebär också att den som vill vandra med sällskap får den möjligheten. Max antal i gruppen är 15 personer.

– Vi hoppas att ”Vandringsberättelser längs Gruvrundan” ska ge minnesvärda upplevelser utöver det vanliga. 

För att delta anmäler man sig till guiden för dagen. Kostnaden är 190 kr/person. Guide framgår på sagolikasunne.se inför första publika vandringen.

Anmälan har inte öppnat än men kommer inom kort på sagolikasunne.se
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.