Nästa artikel
Vem vill inte bo i Sherwood-skogen
NYHETER

Vem vill inte bo i Sherwood-skogen

Publicerad 15 oktober 2019 (uppdaterad 16 oktober 2019)
Nästa år kan du kombinera din semester i Nottinghamshire med att sova i den legendomspunna Sherwoodskogen där de välkända historierna om Robin Hood utspelade sig.

I vår mailbox kom det information om något som drog ögonen till sig. För visst låter det lite exotiskt att campa i Sherwoodskogen? Det går inte att göra det på den här campingen förrän i vår då den nya campingplatsen är under uppbyggnad i det som på engelska heter Sherwood Pines forest in Nottinghamshire.

Campingen kommer att drivas av Camping in the Forest som är ett partnerskap mellan The Camping and Caravanning Club och Forestry England.

Ytan blir 80 000 kvadratmeter och det rymmer 150 campingtomter varav 18 uppges ha extra hög standard med bland annat egen färskvattenanslutning och gråvattentömning. Nu är det väl ingen av våra läsare som inte har sitt eget boende med sig men det kan ju ändå nämnas att det blir tolv glampingplatser och ytterligare tio tältplatser med vanlig campingstandard för de som inte har ett eget tält med sig.

Är man i Sherwoodskogen som nog ändå i ärlighetens namn snarare ska beskrivas som en park idag ska man förstås uppleva den ordentligt. Utöver det har campingen lekområde för barnen och nybyggda servicehus.

– Sherwood Pines är en underbar plats att utforska antingen till fots eller på cykel, med familjeaktivitetsspår, bushcraft-upplevelser, cykelleder för både familjer och mountainbikeentusiaster, Go Ape och ett kafé som använder högkvalitativa lokala produkter. Campingplatsen kommer att vara en utmärkt bas för att utforska området, skriver Nathan Goodyear, Director of Property and Development at The Camping and Caravanning Club i pressmeddelandet.

Det kommer att gå att göra bokningar från tidigt in i 2020 och det går att läsa mer om de som står bakom campingen på https://www.campingintheforest.co.uk/blog/things-to-do.

GPS: N53°09'58", W1°05'00"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.