Nästa artikel
Visit Värmland slår ett slag för camping och glamping
NYHETER

Visit Värmland slår ett slag för camping och glamping

Publicerad 23 juni 2021
Sommaren i Värmland har alltid erbjudit många unika boendealternativ i och nära naturen. I år är det särskilt fokus på camping och glamping, där man bor naturskönt men bekvämt. De visar upp tre förslag för de som inte vanligtvis campar.

I Värmland är naturupplevelser lättillgängliga, stora naturområden med milsvida skogar och mängder av vattendrag och sjöar ger upplevelser utan trängsel. I sommar erbjuder regionen dessutom ännu flera övernattningsmöjligheter i naturen, till exempel Naturbyn i Långserud, glamping på Happie Camp eller ett mobilt fritidshus från Värmland Camper som gör att man kan utforska de svenska vägarna.

– Vi ser en tydlig trend för unika boendeformer och att boende inte bara är en praktisk fråga utan en upplevelse i sig. I Värmland finns ett brett urval av unika boenden och i år är det särskilt camping och campingens glamorösa motsvarighet, glamping, som ligger i framkant. Vi har märkt att våra besökare gärna vill komma närmare naturen på semestern, något som ökat under pandemin, säger Mia Landin vd för Visit Värmland.

Camping & Glamping sommarnyheter i Värmland 2021:

Med en minihusvagn blir semestern extremt flexibel och man kan enkelt ta sig runt och uppleva Värmland. Husvagnen kan hyras från Värmland Camper och fästas på din egen bil med dragkrok.

Sommaren 2021 bjuder på rullande campingupplevelser i Värmland. På Värmland Camper på Hammarö kan man nu hyra sin egen mini-husvagn för upplevelser i naturen. Husvagnen är fullt utrustad med gaskök, rinnande vatten, solpanel, säng och flera andra bekvämligheter. Efter upphämtning är husvagnen fylld med all nödvändig utrustning för ett bekvämt campingliv, inklusive lokalt producerade produkter som handdukar och kroppsvårdsprodukter. Det nya campingkonceptet sätter ramarna för en flexibel och personlig resa, och för de aktiva och naturintresserade finns möjligheten att ta med både cykel, kajak och SUP. Husvagnen har även ett taktält med extrasängar som gör att man kan övernatta under stjärnorna.

Värmland Camper erbjuder skräddarsydd reseplanering med tips om lokala platser att besöka, aktiviteter och en översikt över campingplatser i Värmland.

Läs mer om Värmland Camper här.

Happie Camp i Värmland erbjuder i år nya glampingtält i trä. Glampingtälten ligger privat i naturen och är bekvämt inredda med inredningsdetaljer från den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri.

På Happie Camp i Värmland är man långt ifrån den traditionella campingresan. Här är semesterupplevelsen "glamping" – en mer lyxig campingupplevelse, där man bor bekvämt i mysiga, möblerade glampingtält, alla belägna avskilda och privata mellan träden i de värmländska skogarna. Förutom boende kan semesterfirare beställa mat för egen tillagning.

I år introducerar Happie Camp nya glampingtält byggda i trä och med inredningsdetaljer från den kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Samtidigt lanseras en ny modell av det klassiska A-tältet, som ursprungligen är från vikingatiden. Med den nya designen har tältet nu blivit ännu bekvämare och passar perfekt för den moderna naturturisten.

Ytterligare en nyhet för 2021, är att Happie Camp öppnar i anslutning till Glaskogens naturreservat. Glaskogen är ett magnifikt naturområde där man kan vandra, cykla, paddla kanot, fiska med mera. Området är värt att besöka och uppleva för sin unika vildmarkskaraktär och dess rika växt- och djurliv. I Glaskogen hittar man även delar av den sällsynta svenska urskogen.

Läs mer om Happie Camp här.

Med en minihusvagn blir semestern extremt flexibel och man kan enkelt ta sig runt och uppleva Värmland. Husvagnen kan hyras från Värmland Camper och fästas på din egen bil med dragkrok.

I Naturbyn kan man verkligen njuta av de lugna omgivningarna med vatten, skog och vilda djur runt omkring. Den unika byn är gömd mellan träden vid en lugn vik bredvid sjön Eldan i Värmland. Här kan man sova bland trädtopparna i ett trähus, gungas till sömns av de mjuka rörelserna på sjön på en husbåt eller bo i äkta natur i timmerstugor. Det finns inget rinnande vatten eller el här och semesterfirare lagar mat över öppen eld. Allt i Naturbyn är 100 % organiskt, handbyggt, lokalproducerat och hållbart.

I år erbjuder Naturbyn även nya boendealternativ. Fler stugor är redo för sommargäster, och en nyhet är att stugorna är utrustade med dubbelsängar så att man kan bo ännu bekvämare än tidigare.

Läs mer om Naturbyn här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.