Nästa artikel
Undvik nybörjarmissarna: Så testar vi husbilar och husvagnar
Premium

Undvik nybörjarmissarna: Så testar vi husbilar och husvagnar

Publicerad 12 september 2020 (uppdaterad 2024-06-24 11:38)
Testerna i Husbil & Husvagn avslöjar både styrkor och svagheter med husbilar och husvagnar. Här är detaljerna vi kollar för att du ska kunna göra ett tryggt begagnatköp.

Att göra verklighet av drömmen och köpa husbil eller husvagn är ett stort beslut. Våra tester är oumbärliga för att du enkelt ska kunna avslöja vilka fordon som är värda att satsa på – och vilka du ska undvika.

– Med våra tester kan du spara mycket tid och pengar, säger Jimmie Öbom, chefredaktör på Husbil & Husvagn.

I varje nummer av tidningen, och med jämna mellanrum på webben, publicerar vi nya tester och genomgångar av både husbilar och husvagnar. Vi granskar också branschen och bjuder på viktiga reportage som gör livet med husbil eller husvagn enklare, billigare och roligare.

En detalj som ofta ingår i testerna är att redaktionen väger de testade fordonen. På så sätt kan vi avslöja direkt om viktuppgifterna stämmer eller om fordonet i grundutförande väger mer än angivet. Att ha för lite lastvikt är en fälla många förstagångsköpare fastnar i eftersom de inte vet vad som ingår i tjänstevikten och inte. Det kan du lära dig här hos Husbil & Husvagn.

Vi tittar också på andra praktiska funktioner som om gasolfacket är ventilerat, om det finns fallskydd i sängarna och hur fordonen är konstruerade. Är karossen fuktfri? Har värmepannan elpatron? Är vattentankarna vinterisolerade?

– Det är detaljer man inte ser vid en första anblick eller när du tar en snabbtitt hos säljaren. Vi ryggar inte för att prata om och ta upp de här detaljerna, säger Jimmie Öbom.

När det gäller husbilar och husvagnar kan två olika modeller eller versioner se exakt likadana ut på utsidan – men under skalet kan det finnas skillnader som är viktiga att känna till.

– Med våra tester undviker du enkelt alla nybörjarmissar och kan köpa husbil eller husvagn som ett proffs, säger Jimmie Öbom.

Kom igång direkt – här tecknar du din prenumeration.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.