Bild
Nästa artikel
Hjälmargården köper Läppe Camping

Hjälmargården köper Läppe Camping

STÄLLPLATS

Den 2 januari 2014 tar Hjälmargården över Läppe Camping. Marken kommer att arrenderas ut av Vingåkers kommun.

Från och med den 2 januari 2014 tar Hjälmargården över Läppe Camping. Det beslutades vid Hjälmargårdens extra årsmöte den 8 december.  Hjälmargården köper alltså Läppebadets camping AB med tillhörande byggnader och markanläggningar. Marken kommer att arrenderas av Vingåkers kommun som äger marken.
– Det känns väldigt inspirerande att utöka vår pågående satsning på camping. Genom köpet kan vi nu erbjuda över 130 campingtomter (90 platser på Läppe Camping, Hjälmargården 40 platser) och över 218 bäddar i rum och stugor, säger Håkan Stålbert verksamhetschef på Hjälmargården.
Genom en gemensam organisation och reception ser Håkan en framtid med goda synnergieffekter. Köpet kunde genomföras då utsikterna för att en enskild skulle kunna bibehålla en hållbar lönsamhet bedömdes som små.
– Vi kommer att driva campingen vidare som tidigare. Men vi erbjuder de som campar på Läppe camping tillgång till Hjälmargårdens hela serviceutbud med restaurang, café och evenemang, fortsätter Håkan. Läppe campings gäster får även tillgång till Hjälmargårdens nya servicehus som byggdes 2012.
För Hjälmargårdens del innebär köpet utökade öppettider i reception och fler anställda inom vaktmästeri och lokalvård.
I samband med detta kommer möjligheterna till quick stop och ställplatser att ses över.

Fakta om Läppebadets Camping

Läppe camping gränsar till Hjälmargården. På campingen finns drygt 90 campingtomter med tillhörande servicehus. Det finns också nio stugor med sammanlagt 34 bäddar. Till campingen hör också två stränder.

Fakta om Hjälmargården

Hjälmargården ägs av Kristen Samverkan Mellansverige (KSM), en ideel förening som består av 70 församlingar som tillhör samfundet Evangeliska frikyrkan. Hjälmargården arrangerar i egen regi läger för ca 2 300 barn och ungdomar varje år. Hjälmargården har 184 bäddar i stugor och rum, restaurang med plats för 180 gäster, sommarcafé och camping med 40 platser. Gården är öppen året runt och hyrs ut till föreningar, företag, organisationer och kommun etc. Hjälmargården ligger vid Hjälmarens strand i samhället Läppe ca 10 km från Vingåker.

Taggar: Ställplatser

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.