Nästa artikel
Stadshusregatta i helgen – här kan du stå med husbil!
Ställplatser

Stadshusregatta i helgen – här kan du stå med husbil!

Publicerad 13 juni 2023 (uppdaterad 15 juni 2023)
Stockholms Stadshus fyller 100 år och firas med stor seglartävling. Här finns ställplats i Stockholm för dig som vill delta i festligheterna.

Hurra, Stockholms stadshus fyller 100 år i år.

Ragnar Östbergs mästerverk invigdes på midsommarafton den 23 juni 1923 och det ska förstås firas. 

Vid invigningen för 100 år sedan hölls en regatta – och nu i helgen, den 16–18 juni, är det dags igen. Då går 2023 års Stadshusregatta, en segeltävling med klassiska träbåtar från 1920-talet. En del av dem deltog till och med i den ursprungliga tävlingen.

Dessutom går tävlingen Women on water, ett sprintlopp med moderna sportbåtar. Båtarna seglas av en besättning på fyra till fem personer. Och precis som regattan pågår den både lördag och söndag.

För den som inte bara vill titta på segling bjuds på en rad andra aktiviteter. Du kan till exempel testa att segla till Sandhamn i en segelsimulator, prova att cykla på vattnet med eldrivna bärplanscykeln Matna5 Hydrofoiler eller testa att segla på riktigt i en sportig kölbåt av modellen J/70.

Här kan du stå med husbil eller plåtis:
 

Fem platser vid Värtahamnen.

Ställplats vid Värtahamnen
Den som har ett större fordon kan bege sig till Värtahamnen. Där finns fem husbilsplatser som kostar 130 kronor för ett dygn. Därifrån är det enklast att ta tunnelbanan från Gärdets tunnelbanestation till Stockholms Central och promenera därifrån till Stadshuset, vilket tar omkring 10 minuter. 

GPS: N59°20'48" E18°06'48"

Ställplatser på Långholmen.

Ställplats på Långholmen
På Långholmens husbilscamping finns 77 platser som kostar 480 kronor/dygn. Här blir det snabbt fullt på sommaren, så det är bäst att boka: husbilstockholm.se. Bussfärd till stadshuset från hållplatsen vid Långholmsbron med 54:an, byte till 3:an vid Kronobergsgatan, tar bara någon kvart.

GPS: N59°19'13" E18°01'56"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.