Nästa artikel
Uddevalla öppnar ny ställplats med havsutsikt
Ställplatser

Uddevalla öppnar ny ställplats med havsutsikt

Publicerad 2024-06-19 09:14 (uppdaterad 2024-06-20 08:39)
Lever upp till titeln "årets husbilskommun" med fullservice-plats.

Imorgon, den 20 juni 2024, öppnar en sprillans ny ställplats i Uddevalla.

Och det är inte några trötta parkeringsplatser vid en vägg. Det handlar om 19 ställplatser med full service och havsutsikt. Kommunen gör med andra ord sitt bästa för att leva upp till titeln årets husbilskommun 2024

Bodele ställplats ligger precis intill badplatsen med samma namn mitt i naturreservatet Gustafsberg. Samtliga platser har el och det finns även ett servicehus med toaletter, tappställe för dricksvatten, tömningsstation för latrin och sophantering. Inom kort kommer det också att finnas gråvattentömning.

Edvard Hansson, Mathias Werner, Birgitta Andersson, Camilla Edwardtz Ivarsson och Willy Ivarsson på den nya ställplatsen.
Här finns 19 ställplatser med el.
Underlaget är grus, med gräs runtomkring.
Bodele badplats ligger inte långt från ställplatsen.

Infarten och ställplatserna är på grus, som ramas in av gräsytor. Själva platserna är av lite olika storlek. Sju är 10,5 meter långa och 12 är 7,5 meter långa. Området runt servicehuset och utfart är på hårt underlag.

Priset är 350 kronor under högsäsong (april-augusti) och 200 kronor under lågsäsong (mars + september-oktober). Då ingår all service. För att boka plats på ställplatsen kan man gå in på webbplatsen Stallplatser-Uddevalla, antingen i förväg eller genom att scanna en QR-kod på plats. Betalning sker med kort eller Swish.

Servicehus med toaletter, färsvattenkran och latrintömning finns på plats – inom kort öppnar även gråvattentömningen.

Vid bokning skickas en kod som går till servicehuset och som även används vid tömning av latrin/gråvatten. Om avbokning sker senast 24 timmar innan bokad tid återbetalas halva beloppet automatisk. Tid för in- och utcheckning är klockan 12:00.

Det går också att tömma latrin och gråvatten – när det öppnar – även om man inte står på platsen. Då kostar det 100 kronor.

På samma bokningssida går det även att boka plats på Lindesnäs ställplats i Uddevalla. Där finns fem platser utan service där man kan stå gratis under max ett dygn – med vacker utsikt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.