Nästa artikel
7 testvinnare: Här är bästa prylarna till husbilen
Tester

7 testvinnare: Här är bästa prylarna till husbilen

Publicerad 3 januari 2023 (uppdaterad 23 december 2023)
Du kan spara både tid och pengar på att läsa våra tester av produkter som gör husbilslivet enklare och smartare. Här är sju av de bästa bilprylarna som vunnit våra tester.

Att välja rätt husbil är en sak – du som läser Husbil & Husvagns tester har koll på vilka modeller som är värda att satsa på. 

Men livet som husbilsägare har inte bara med själva fordonet att göra. Minst lika viktiga är produkter som gör campingen enklare, bekvämare och roligare. 

Här nedan listar vi sju prylar som fått högsta betyg i våra produkttester.

Så funkar våra produkttester
  • Produkttesterna i Husbil & Husvagn hjälper dig att välja rätt prylar till ditt fordon eller till campinglivet.
  • Det kan till exempel handla om högtryckstvättar, kylboxar eller powerbanks. Med våra tester slipper du dyra och onödiga felköp.
  • Se till att bli Premium-medlem eller prenumerant så har du koll på de bästa campingprylarna!
 

Test av högtryckstvättar

Tre leksaker och fyra riktiga verktyg. Så kan vi sammanfatta testet av högtryckstvättar. Vi blottlägger detaljerna som skiljer och avslöjar de värsta designmissarna.

Stihl RE 130 Plus: Med den här välbyggda maskinen är det julafton varje dag. Visst är den tung, men det uppvägs med råge av alla smarta detaljer och premiumkänslan som infinner sig när man greppar pistolhandtaget. Lansen är lång och munstyckena av högsta kvalitet. Strålbilden är perfekt och ger tillräckligt tryck även på avstånd. Den svirvlande slangen är följsam och både elkabel och tillbehör är dolda bakom en lucka. När trycket sänks går maskinen ner i intensitet och ljudnivån är lägst i testet. Det följer med en reglerbar flaska för rengöringsmedel. En testvinnare vi gärna rullar fram varje helg.

Test av kylboxar

En elektrisk kylbox håller maten fräsch när solen gassar. Många går att koppla in både i bilen och i stugan. Men två av dem låter dig vänta nästan en timme på kylan och det skiljer fyra kilo mellan den tyngsta och den lättaste boxen, visar vårt test.

Carwise: En enkel kylbox med de viktigaste funktionerna och bra känsla i detaljerna. Carwise kyler snabbt. 20 till 10 grader går på 24 minuter. Även förmågan att hålla kylan kvar är på topp. Dessutom är formatet smidigt och boxen är lätt att bära med ett stadigt handtag. Locket har ett fjäderbelastat snäpplås och kablarna för 12 volt respektive 230 volt döljs i en liten lucka på baksidan. Effekten kan regleras steglöst med ett vred, men bara när boxen är ansluten till 230 volt. Tack vare fina små detaljer upplevs boxen som genomtänkt. En perfekt kylbox för bilen och en värdig vinnare.

Test av arbetshandskar

Bästa arbetshandskarna när du tar fram husbilen eller husvagnen. Vi har testat 17 par.

Guide 26: Komfortabel och smidig med gott om förstärkningar.

Läs hela testet här

Test av powerstations

Tänk att kunna koka vatten på stranden, ladda batterier eller sitta i ett digitalt möte utan att behöva oroa sig för att datorbatteriet ska ta slut. Det kan du med hjälp av en mobil powerstation – och vi har valt ut tre av de bästa. Extra ström som passar bra i en husbil eller husvagn på fricamping.

Liten – GoalZero Yeti200X: En liten smidig kraftstation som levererar 187 Watt-timmars litiumkraft i ett litet behändigt format, 13 Ah. 

Mellan – EcoFlow River 600 Max: En tuff powerstation på 576 Wh 20 Ah i mellanklassegmentet. Rejäl för de flesta behov, men inte tillräckligt om effektbehovet är stort, exempelvis för att driva en elgrill eller ett kylskåp i en sommarstuga. För ett litet kompressorkylskåp fungerar den däremot utmärkt. 

Stor – Super-X Mini 500 Litium: En robust Powerstation på 524 Wh, 36 Ah. 

Läs testet här

Test av torrbollar och fuktslukare

Med rätt prylar kan du undvika mögel i bilen – och därmed både illaluktande, obehagliga och dyra överraskningar. Men alla modeller är inte lika bra. Vårt test avslöjar en tydlig vinnare.

Anslut: Anslut från Jula har en enkel tillsatspåse om 450 gram. Passformen mellan de olika delarna är god vilket gör att den avlånga behållaren står relativt stadigt utan att upplevas topptung. Den genomskinliga plastbehållaren gör det lätt att se vätskemängden. Jula har uppenbarligen fått till utformningen bra då Anslut trots en enda tillsatspåse lämnar ifrån sig hela 634 gram vätska. Anslut/Jula visar tydligt att flera mindre fuktslukare är bättre än få stora. Ett trepack med refillpåsar kostar 69,90.

Läs testet här

Test av färdigblandad spolarvätska

För en gångs skull finns ett tydligt samband mellan funktion och pris. Men är det värt att betala tre gånger så mycket? Vi har testat tio färdigblandade spolarvätskor för vinterväglag.

Circle K: En spolarvätska som pallar köldknäppar utan problem och håller sig flytande ner till -25 grader, vilket är bäst i test. Det gör den till en riktigt säker vinterspolarvätska. Tack vare hög alkoholhalt klarar den avdunstning bättre än andra vätskor och den var bland de sista att frysa utan lock. Rengöringseffekten är bra, den kommer i en hård dunk och doften är traditionell.

Läs testet här

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.