Nästa artikel
Bürstners Tummelisa.
Snabbkoll

Bürstners Tummelisa.

Publicerad 5 april 2014 (uppdaterad 15 april 2014)
Nexxo T 569 är den kortaste bil Bürstner säljer i år. Samtidigt är den lika bred som deras största. Det finns faktiskt en fördel för de som vill spara slantar med det upplägget.
Med endast 569 centimeters längd är denna halvintegrerade modell faktiskt kortare än samtliga modeller i både Bürstners City Car- och Brevio serier som är pofilerade som smala bilar. Nexxo har 230 centimeters totalbredd vilket är något av ett standardmått för husbilar på ett par centimeters marginal.
Den tilltagna bredden gör att den korta bodelen nästan ger ett kvadratiskt intryck. Köket är inte det största och inte heller sittgruppen. Men tanken med denna bil är inte att hela släkten ska följa med, det finns bättre modeller om det är tanken. Detta är snarare en bil för ett par eller för soloåkaren.
Den franska sängen i det ena bakre hörnet ger en luftig planlösning. Sängen kan resas och under den finns såväl tekniska installationer som värmepanna och bodelsbatteri. En stor del av utrymmet under sängen kan användas för att stuva packning. En lucka placerad på bilens bakdel gör det även kan nås utifrån vilket är praktiskt. I det andra bakre hörnet finns det den kombinerade duschen och toaletten. Bilens garderob är placerad direkt innanför entrén vilket är perfekt. Cyklar får inte plats inne i bilen men ett cykelställ kan monteras bak på bilen. Här spelar T 569:s totallängd en avgörande betydelse i ett hänseende. Även med cyklar upphängda bak på bilen håller sig den nämligen under den magiska 6-metersgräns som råder på många färjor och broar vad gäller pris.

Priset på bilen startar på 600 000 kr men det är med minsta motorn. Tillvalslistan är lång så för den som vill lulla upp bilen finns det goda förutsättningar att lyckas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.